Internal Medicine Today
طب داخلی روز
Intern Med Today
Medical Sciences
http://imtj.gmu.ac.ir
80
journal80
2981-0086
2981-0086
10.18869/acadpub.hms
en
jalali
1387
7
1
gregorian
2008
10
1
14
3
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر جوشانده گیاه گزنه بر قند، انسولین و چربیهای سرم درموش های صحرایی نر تغذیه شده با فرکتوز
Effect of urtica dioica boiling on serum glucose, insulin and lipids in fructose-fed male rats
پزشكي داخلی
Internal Medicine
پژوهشی
Original
زمینه و هدف: گزنه از گیاهان طبی است که به عنوان کاهش دهنده فشارخون، چربی و قند خون استفاده می شود. از آنجائیکه مصرف غذای سرشار از فرکتوز موجب افزایش مقاومت به انسولین می شود، هدف این مطالعه بررسی اثر جوشانده گزنه بر قند، انسولین و چربیهای سرم درموش های صحرایی نرتغذیه شده با فرکتوز بوده است.
روش تحقیق: این مطالعه بر روی 3 گروه موش صحرایی نر از نژاد Wistar- Albino که بطور تصادفی به گروه کنترل و دو گروه تست تقسیم شدند، انجام شد. گروه کنترل از آب و غذای معمولی و دو گروه تست که به مدت 4 هفته ازغذای سرشار از فرکتوز (66 درصد) استفاده نمودند. یک گروه تست روزانه 60- 40 واحد انسولینی جوشانده گزنه و گروه تست دوم همان حجم آب مقطر را درمدت مطالعه دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش، حیوانات مورد بررسی بیهوش و از وریدهای گردن خونگیری جهت اندازه گیری قند، انسولین و لیپیدهای سرم انجام شد. اطلاعات بدست آمده با نرم افزار کامپیوتری SPSS و تست های آماری آنالیز واریانس وشفه آنالیز گردید. نتایج به صورت mean±SD گزارش و اختلافات آماری با 05/0p< معنی دار تلقی شد.
یافته ها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که مقدار قند، انسولین، آب و غذای مصرف شده و وزن نهایی در گروه تست دریافت کننده گزنه کاهش معنی داری نسبت به گروه تست دوم داشت، اما مقایسه سایر پارامترها بین دو گروه تست تفاوت معنی داری نشان نداد.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که مصرف جوشانده گزنه موجب کاهش مقاومت به انسولین در موشهای صحرایی نر تغذیه شده با فرکتوز می شود که مکانیسم دقیق آن نیاز به مطالعه بیشتر دارد.
Background and Aim: Urtica dioica has been consumed as antihypertensive, antilipidemic and antidiabetic herbal medicine. Since consumption of fructose-enriched diet causes insulin resistance, the objective of this study was to evaluate the boiling solution effect of Urtica dioica on serum glucose, insulin and lipids in fructose-fed male rats.
Materials and Methods: The experiment was performed on 28 Wistar-Albino male rats that randomly divided in control and two test groups. Control group intake tap water, but test groups consumed fructose-enriched diet (66%) for 4 weeks. The first test group received 40-60 ml boiling of Urtica dioica on experiment period, but the second test group received the same volume of distilled water during study. At the end, animals were anesthetized and sacrificed and blood samples were collected. Serum glucose, lipids insulin were measured. Obtained data were analyzed by SPSS V.11, via ANOVA and Scheffe tests. Results were expressed as mean±SD and p<0.05 were recognized significant.
Results: Results showed that serum glucose, insulin, water and food intake were significantly decreased on fructose-fed male rats who received Urtica dioica boiling, compared with those of other test group but other parameters did not show any difference between test groups.
Conclusion: These results indicated that Urtica dioica boiling induced decreased insulin resistance in fructose-fed male rats. Further studies are needed to explore the exact mechanism.
گزنه؛ فروکتوز؛ قند؛ انسولین
Urtica Dioica; Fructose; Insulin; Glucose
10
15
http://imtj.gmu.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-164&slc_lang=fa&sid=1
MR.
Shahraki
محمد رضا
شهرکی
m_shahrakim@yahoo.com
800031947532846001798
800031947532846001798
Yes
H.
Mirshekari
حمیده
میر شکاری
800031947532846001799
800031947532846001799
No
AR.
Shahraki
احمد رضا
شهرکی
800031947532846001800
800031947532846001800
No
E.
Shahraki
الهام
شهرکی
800031947532846001801
800031947532846001801
No
KH.
Divband
خداداد
دیوبند
800031947532846001802
800031947532846001802
No