دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1388 )                   جلد 15 شماره 3 صفحات 21-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- ، hosseinmokhtarian@gmail.com
چکیده:   (13255 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی، خصوصاً هیپرکلسترولمی از عوامل مؤثر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی است. زرده تخم مرغ یکی از منابع غنی از کلسترول در تغذیه انسان می باشد. با توجه به مقادیر زیاد کلسترول در تخم مرغ های معمولی، مطالعه حاضر به منظور بررسی تأثیر مصرف این تخم مرغ ها بر روی لیپید پروفایل خون صورت پذیرفت. روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 26 نفر از دانشجویان داوطلب سالم، به صورت تصادفی ساده انتخاب و به مدت 4 هفته علاوه بر رژیم غذایی معمولی، روزانه 2 عدد تخم مرغ همراه با صبحانه مصرف کردند. سنجشهای انتروپومتریک و متابولیک و دریافت انرژی و سایر مواد مغذی قبل و بعد از رژیم جدید با آزمون t زوج ها توسط نرم افزار SPSS با هم مقایسه شدند. یافته ها: مصرف روزانه 2 تخم مرغ معمولی به مدت 4 هفته باعث افزایش معنی دار کلسترول، LDL-C، تری گلیسرید به ترتیب از 76/129، 19/72 و 63/99 میلی گرم در دسی لیتر قبل از مصرف تخم مرغ به 69/160، 03/98 و 34/105 میلی گرم در دسی لیتر (0001/0=p) و کاهش معنی دار HDL-C از 84/54 میلی گرم در دسی لیتر قبل از مصرف تخم مرغ به 73/50 میلی گرم در دسی لیتر بعد از مصرف تخم مرغ گردید (008/0=p). ضمناً میزان کلسترول دریافتی افزایش معنی داری را نشان داد (0001/0=p). سایر فاکتورهای اندازه گیری شده تغییرات معنی داری را نشان ندادند. نتیجه گیری: با توجه به مقادیر زیاد کلسترول در تخم مرغ های معمولی، محدودیت مصرف این تخم مرغ ها به دلیل افزایش غلظت سرمی کلسترول جهت پیشگیری از بیماریهای عروق کرونر قلب توصیه می گردد.
متن کامل [PDF 246 kb]   (1699 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1388/11/26 | انتشار: 1388/7/23