logo
دوره 26، شماره 4 - ( پائیز 1399 )                   جلد 26 شماره 4 صفحات 431-414 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mollashahi E, Kazerani H R. Metabolic Effects of Methanol Extract of Harmal (Peganum Harmal ) in Rats Fed With Normal Diet. Intern Med Today 2020; 26 (4) :414-431
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3445-fa.html
ملاشاهی اسماعیل، کازرانی حمیدرضا. اثرات متابولیک عصاره متانولی اسپند در رت های تغذیه شده با رژیم غذایی معمولی. طب داخلی روز. 1399; 26 (4) :414-431

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3445-fa.html


1- گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران.
2- گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. ، kazerani@um.ac.ir
چکیده:   (2148 مشاهده)
اهداف: هدف از این پژوهش بررسی تأثیر عصاره دانه اسپند بر وزن و برخی فراسنجه های متابولیک بود.
مواد و روش ها: رت های نر در گروه های هفت تایی توسط لوله معدی، به مدت 42 روز، روزانه دُزهای مختلف عصاره متانولی دانه اسپند (100 ، 200 و یا 400 میلیگرم به ازای کیلوگرم وزن بدن) و یا دارونما دریافت کردند. در پایان دوره، وزن بدن، کبد، طحال و قلب به همراه برخی فراسنجه های سرمی شامل گلوکز، کلسترول، تری گلیسیرید، LDL ،H DL ، انسولین، هورمون رشد و هورمون های تیروئیدی و همچنین کیفیت لاشه بررسی شد.
یافته ها: میانگین افزایش وزن، میزان مصرف غذا و سطح سرمی هورمون T3 در رت هایی که دُز 400 میلیگرم به ازای هر کیلوگرم وزن عصاره را دریافت کرده بودند به طور معنی داری کاهش یافت. در مقابل، میزان کلسترول سرم در گروه یاد شده افزایش یافت  (001/P<0). گلوکز سرم در تمامی گروه های تیمار شده به طور معنی داری پایین تر از گروه کنترل بود. همچنین HDL سرم در تمامی گروه های دریافت کننده عصاره متانولی در مقایسه با گروه کنترل به صورت وابسته به دُز افزایش یافت (05/P<0). در سایر فراسنجه های مورد مطالعه اختلاف معنی داری با گروه کنترل مشاهده نشد.
نتیجه گیری: این پژوهش اثرات مفیدی برای عصاره اسپند روی برخی پارامترهای متابولیک و وزن پیشنهاد می کند. به نظر می رسد حداقل یکی از مکانیسم های مؤثر در این رابطه کاهش اشتها و درنتیجه کاهش مصرف غذا باشد.
متن کامل [PDF 5208 kb]   (1193 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3008 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1398/9/24 | پذیرش: 1399/4/4 | انتشار: 1399/7/10

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.