logo
دوره 13، شماره 3 - ( جلد-3 1386 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 32-25 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Keramati H, Mahvi A, Abdulnezhad L. The survey of physical and chemical quality of Gonabad drinking water in spring and summer of 1386. Intern Med Today 2007; 13 (3) :25-32
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-234-fa.html
کرامتی حسن، ن محوی امیر حسی، عبدل نژاد لیلا. بررسی کیفیت فیزیکی و شیمیایی آب شرب شهر گناباد در فصول بهار و تابستان سال 1386. طب داخلی روز. 1386; 13 (3) :25-32

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-234-fa.html


1- ، hkramatee@gmail.com
چکیده:   (21419 مشاهده)
زمینه و هدف: آب کافی و با کیفیت مطلوب برای ادامه حیات بشر ضروری است. توسعه بهداشت و حفاظت از محیط زیست همواره به تامین آب سالم وابسته است. از آغاز تمدن بشری انسانها همواره در ساحل رودخانه ها، کنار دریاچه ها یا چشمه های طبیعی ساکن شده اند. در پیشگیری بسیاری از بیماریها مانند اسهال، وبا، تیفوئید و پارا تیفوئید، هپاتیت عفونی و اسهال آمیبی و باسیلی، آب سالم و بهداشتی حائز اهمیت بالایی است. تا زمانی که علوم بیولوژیکی، شیمیایی و پزشکی توسعه نیافته بودند و روشهایی برای تعیین کیفیت آب و آگاهی از اثرات آن بر روی سلامت بشر ابداع نگردیده بود، انسانهای اولیه تنها از طریق حواس فیزیکی نظیر بینایی، چشایی و بویایی کیفیت آب را می سنجیدند. هدف از انجام این طرح پی بردن به مقادیر پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب شرب گناباد بوده که در نهایت با استانداردهای ملی و جهانی مقایسه می شوند. روش تحقیق: در این طرح برای اندازه گیری پارامترهای مورد سنجش از روشهای استاندارد استفاده گردید. برای اندازه گیری کدورت، هدایت الکتریکی، PH و TDS به ترتیب از دستگاههای کدورت سنج، C متر، PH متر و فور استفاده شد. برای تعیین میزان سختی آب از روش تیتراسیون و برای تعیین مقدار کلر آب از روش DPD استفاده شد. یافته ها: میانگین پارامترهای اندازه گیری شده بدین شرح می باشد: ppm57/0 = کلر ، 56/7= P، µS/cm 36/1840= C، U33/0 = کدورت، CaCO3 mg/lit 6/268 = سختی و mg/lit 65/ 901 = TDS. نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که اختلاف آماری معنی داری بین مقادیر این پارامترها با مقادیر استاندارد ملی و جهانی وجود ندارد؛ ولی بین مقادیر کلر و PH در فصل بهار و تابستان اختلاف معنی داری وجود داشت.
متن کامل [DOC 209 kb]   (20916 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: 1387/4/3 | انتشار: 1386/7/23

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.