دوره 11، شماره 1 - ( جلد-1 1384 )                   جلد 11 شماره 1 صفحات 34-37 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kooshki A, Gol Afrooz M. The effect of intake of macro and micronutrients on the blood pressure of type II diabetic patients in Sabzevar. Horizon Med Sci. 2005; 11 (1) :34-37
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-189-fa.html
کوشکی اکرم، گل افروز مهدی. تأثیر وضعیت دریافت درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها روی فشار خون بیماران دیابتی نوع II در شهرستان سبزوار. افق دانش. 1384; 11 (1) :34-37

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-189-fa.html


1- ، kooshki_nutr@yahoo.com
چکیده:   (10483 مشاهده)
زمینه و هدف: پرفشاری خون یک بیماری شایع و خطرآفرین در دیابت است که 20-60% بیماران دیابتی را تحت تأثیر قرار می‌دهد و به نظر می‌رسد مواد مغذی مختلف بر روی فشار خون تأثیر داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تأثیر وضعیت دریافت درشت مغذی‌ها و ریزمغذی‌ها بر روی فشار خون افراد مبتلا به دیابت نوع II انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی- تحلیلی بر روی 92 بیمار دیابتی نوع II مراجعه‌کننده به کلینیک دیابت سبزوار که به صورت تصادفی انتخاب شدند، انجام گرفت. فشار خون توسط فشارسنج جیوه‌ای در حالت نشسته اندازه‌گیری شد و مواد غذای مصرفی بیماران توسط پرسشنامه 24 ساعته خوراک و بسامد خوراک کسب گردید و با برنامه Food Processor آنالیز گردید و دریافت مواد مغذی هر فرد، تعیین گردید. اطلاعات جمع‌آوری شده با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمونهای آمار توصیفی و ضریب همبستگی پیرسون در سطح معنی‌داری 05/0P تجزیه و تحلیل شدند. یافته‌ها: میانگین سنی بیمار ان 13±53 سال و شاخص توده بدنی آنها (BMI) 82/4±98/26 بود. میانگین فشار خون سیستولیک بیماران 28/19±03/131 و فشار خون دیاستولیک 67/6±01/77 میلیمتر جیوه بود و شیوع هیپرتانسیون در آنها 3/29% بود. همبستگی مثبت معنی‌داری بین دریافت کلسترول، سدیم، B3،B5 و اسیدفولیک با فشار خون سیستولیک وجود داشت. همچنین همبستگی معکوس معنی‌داری بین میزان دریافت سلنیوم، روی و مس با فشار خون دیاستولیک وجود داشت. نتیجه‌گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که باید با افزایش آگاهی بیماران دیابتی و خانواده آنها در ایجاد عادات غذایی صحیح از طریق آموزش مداوم، از عوارض سوء پرفشاری خون روی دیابت و بار بهداشی آن کاست.
متن کامل [DOC 136 kb]   (3826 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: 1387/2/30 | انتشار: 1384/1/26

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی افق دانش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 CC BY-NC 4.0 | The Horizon of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb