دوره 18، شماره 2 - ( 4-1391 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 85-78 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hazavehei M M, hosseini Z, moeini B, Moghimbeigi A, Hamidi Y. Assessing Stress Level and Stress Management Among Hamadan Hospital Nurses Based on PRECEDE Model. Intern Med Today 2012; 18 (2) :78-85
هزاوه ای محمد مهدی، حسینی زهرا، معینی بابک، مقیم بیگی عباس، حمیدی یدالله. استرس شغلی و نحوه مقابله با آن در پرستاران بیمارستان های شهر همدان بر اساس الگوی پرسید . طب داخلی روز. 1391; 18 (2) :78-85

1- دانشگاه علوم پزشکی همدان
2- دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان
3- دانشگاه علوم پزشکی همدان ، babak_moeini@yahoo.com
زمینه و هدف: پرستاری یکی از پراسترس ترین مشاغل است به نحوی که تنش شغلی درپرستاران منجر به نارضایتی و ترک این حرفه می شود. هدف مطالعه حاضر تعیین سطح استرس و روش های مقابله با آن در پرستاران با بکارگیری الگوی پرسید می باشد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی 237 پرستار از بیمارستان های دانشگاهی همدان شرکت نمودند و پرسشنامه های طراحی شده برمبنای مدل پرسید، استرس شغلی پرستاری، استرس روانی و رضایت شغلی را تکمیل کردند، اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های آنالیز واریانس،کای اسکوئر و اسپیرمن تجزیه و تحلیل شد. یافته ها: بر اساس نتایج حاصله 5/51% از پرستاران تنش متوسط و 9/5% از تنش شدید برخوردار بودند. حدود 40% دارای استرس روانی بیشتر از حد متوسط و 1/75% آنها از شغل خود ناراضی بودند. بین استرس روانی و رضایت شغلی همبستگی معکوس مشاهده شد (231/0- =r). میزان آگاهی از خطرات استرس وراه های مقابله با آن در حد متوسط بود. در رابطه با عوامل قادر کننده، استفاده ازمنابع آموزشی در حد بسیار ناچیز بود و بیش از 90% پرستاران بدون عامل تقویت کننده بودند. نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه مبنی بر ماهیت تنش زایی حرفه پرستاری، طراحی و اجرای برنامه آموزشی مدیریت استرس بر اساس الگوی پرسید به منظور کاهش استرس شغلی و افزایش رضایتمندی پیشنهاد می گردد.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي آزمايشگاهی
دریافت: 1389/9/9 | پذیرش: 1391/4/21 | انتشار: 1391/4/25