1- کارشناس تغذیه، رئیس تغذیه دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
2- گروه صنایع غذایی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز.
3- دکترای تخصصی میکروب شناسی، مرکز تحقیقات کاربردی داروئی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران. ، kafilhs@tbzmed.ac.ir
چکیده: (497 مشاهده)
در 12 دسامبر 2019، ویروس کرونا (SARS-Cov2) جدید در ووهان چین ظاهر شد و باعث شیوع یک بیماری همهگیر سندرم حاد تنفسی در انسان شد (COVID-19). در 25 ژانویه 2021، طبق گزارش COVID-Case Tracker توسط دانشگاه جان هاپکینز، تعداد مرگهای COVID-19 در جهان بالغ بر 2 میلیون نفر و تعداد موارد تأیید شده COVID-19 به بیش از 100 میلیون نفر رسید. بیماری همهگیر COVID-19 تأثیر گستردهای بر سلامت انسان گذاشته و باعث ایجاد تغییرات ناگهانی در شیوه زندگی انسانها از طریق فاصله اجتماعی و قرنطینه در خانه، با عواقب اجتماعی و اقتصادی شده است. بهینهسازی بهداشت عمومی در طی این بیماری همهگیر نه تنها به دانش علوم پزشکی و بیولوژیکی، بلکه به کلیه علوم مرتبط با سبک زندگی، مطالعات اجتماعی و رفتاری، از جمله عادات غذایی و سبک زندگی نیاز دارد. از جمله روشهایی که برای تقویت سیستم ایمنی در برابر ابتلا به انواع بیماریها از جمله کروناویروس میتواند بسیار حائز اهمیت باشد اصلاح تغذیه و پیروی از الگوی صحیح رژیم غذایی است. در زیر مروری کوتاه بر رابطه تغذیه و ویروس کرونا و همچنین نکات کلیدی برای افزایش سلامت تغذیه ای در این برهه از پاندمی کرونا آورده شده است.
نوع مطالعه:
مروری |
موضوع مقاله:
علوم پايه پزشكي دریافت: 1399/12/11 | پذیرش: 1400/4/12 | انتشار: 1400/10/10