دوره 26، شماره 4 - ( پائیز 1399 )                   جلد 26 شماره 4 صفحات 347-332 | برگشت به فهرست نسخه ها

Zohrabi Karani L, Farzanegi P, Azarbayjani M A. The Effect of 8-Weeks of Low-Intensity Swimming Training on Promyelocytic Leukemia Zinc Finger Protein and Spermatid Transition Nuclear Protein Gene Expression in Azoospermic Rats Model. Intern Med Today 2020; 26 (4) :332-347
ظهرابی کرانی لیلا، فرزانگی پروین، آذربایجانی محمدعلی. تأثیر 8 هفته تمرین شنا با شدت پایین بر بیان ژن PLZF و TNP در موش های صحرایی مدل آزواسپرمی. طب داخلی روز. 1399; 26 (4) :332-347

1- دانشجوی دکتری فیزیولوژی ورزشی، گروه فیزیولوزی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، ایران.
2- دانشیار، گروه فیزیولوزی ورزشی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ساری، ساری، ایران. ، parvin.farzanegi@gmail.com
3- استاد فیزولوژی ورزشی، گروه فیزیولوزی ورزشی، واحد تهران مرکزی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران.
اهداف: یکی از علل ناباروری در مردان بیماری آزواسپرمی است که به نبود اسپرم در هر انزال اطلاق می شود. حفظ، تکثیر و تمایز سلول های اسپرماتوگونی، کلید اصلی و اولیه در روند اسپر مزایی است. بنابراین هدف مطالعه حاضر بررسی تغییرات بیان ژن PLZF و TNP در موش های صحرایی مدل آزواسپرمی به دنبال هشت هفته تمرین شنا با شدت پایین بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، پانزده سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار پس از ایجاد مدل آزواسپپرمی به صورت تصادفی به سه گروه کنترل سالم، مبتلا به آزواسپرمی، تمرین+مبتلا به آزواسپرمی دست هبندی شدند. گروه تمرین+آزواسپرمی، یک ماه بعد از ایجاد آزواسپرمی، به مدت هشت هفته و هر هفته پنج روز و هر روز به مدت 30 دقیقه به انجام تمرین شنا با شدت پایین پرداختند.جهت تجزیه و تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه استفاده شد.
یافته ها: یافته ها حاکی از آن بود که یک دوره برنامه تمرینی شنا در گروه تمرین+آزواسپرمی سبب کاهش معنادار بیان ژن PLZF نسبت به گروه های کنترل سالم  (001/P=0)  و افزایش غیرمعنادار نسبت به گروه آزواسپرمی (06/P=0)  شد. همچنین کاهش معناداری در سطح بیان ژن TNP در گروه تمرین+آزواسپرمی نسبت به گروه کنترل سالم  (001/P=0)  و افزایش غیرمعنادار نسبت به گروه آزواسپرمی مشاهده شد.  (057/P= 0)
نتیجه گیری: بر اساس این یافت هها م یتوان ای نگونه اذعان داشت که تغییر مولکو لهای کلیدی یا مسیرهای سیگنالی و بیان ژن PLZF و TNP در فرایند اسپرماتوژنز م یتواند باعث افزایش ناباروری شود، ولی فعالیت ورزشی منظم هوازی مانند شنا با شدت پایین در مهار آثار ناشی از بیماری های ناباروری از طریق افزایش حفظ و توسعه سلول ها بنیادی اسپرماتوگونی کمک شایانی می کند.
واژه‌های کلیدی: شنا، PLZF، TNP، آزواسپرمی
متن کامل [PDF 4177 kb]   (1321 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (1604 مشاهده)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژی پزشکی
دریافت: 1398/8/25 | پذیرش: 1398/10/16 | انتشار: 1399/7/10