دوره 24، شماره 1 - ( زمستان 1396 )                   جلد 24 شماره 1 صفحات 66-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Seyyed Hashemi S, Shalchi B, Yaghoubi H. Comparison of Hypersexual Disorder and Its Dimensions in Patients with Drug Use Disorder and Normal People. Intern Med Today 2018; 24 (1) :61-66
سید هاشمی قاسم، شالچی بهزاد، یعقوبی حسن. مقایسه اختلال فزون‌کنشی جنسی و ابعاد آن در بیماران مبتلا به اختلال مصرف مواد و افراد عادی. طب داخلی روز. 1396; 24 (1) :61-66

1- گروه روان‌شناسی، دانشکده‌ روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران ، seyedhashemi71@gmail.com
2- گروه روان‌شناسی، دانشکده‌ روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه شهید مدنی آذربایجان، تبریز، ایران
اهداف: در افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد، رفتارهای جنسی پرخطر و محافظت‌نشده شیوع بالایی دارد و همچنین رفتارهای جنسی، نقش کلیدی در درمان اعتیاد و بهداشت کلی این افراد ایفا می‌کند. بنابراین با توجه به حساسیت موضوع و اهمیت تحقیق در حوزه رفتارهای جنسی، مطالعه حاضر با هدف مقایسه اختلال فزون‌کنشی جنسی و ابعاد آن در بیماران مبتلا به اختلال مصرف مواد و افراد عادی انجام شد.
ابزار و روش‌ها: در این پژوهش توصیفی از نوع علی- مقایسه‌ای در سال 1395، 100 نفر از مردان مبتلا به اختلال مصرف مواد مراجعه‌کننده به مراکز  اقامتی میان‌مدت شهر تبریز به‌روش نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شده و سپس با 100 نفر از افراد عادی که با توجه به اطلاعات دموگرافیک افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد همتاسازی شده بودند، مورد مقایسه قرار گرفتند. داده‌ها از طریق پرسش‌نامه اطلاعات دموگرافیک و الگوی مصرف مواد و  پرسش‌نامه رفتار فزون‌کنشی جنسی (HBI) جمع‌آوری شد. تحلیل داده‌ها به‌کمک نرم‌افزار SPSS 22 و با استفاده از آزمون‌های T مستقل و تحلیل واریانس چندمتغیره صورت گرفت.
یافته‌ها: میانگین نمرات اختلال فزون‌کنشی جنسی و ابعاد آن در افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد بیشتر از افراد عادی بود و 13% نمره‌های اختلال فزون‌کنشی توسط گروه اختلال مصرف مواد تبیین شد (001/0>p).
نتیجه‌گیری: اختلال فزون‌کنشی جنسی و ابعاد آن در افراد مبتلا به اختلال مصرف مواد بیشتر از  افراد عادی است.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بهداشت روان
دریافت: 1395/11/24 | پذیرش: 1396/6/8 | انتشار: 1396/10/9