دوره 10، شماره 1 - ( جلد-1 1383 )                   جلد 10 شماره 1 صفحات 23-18 | برگشت به فهرست نسخه ها

Besharat S, Semnani S, Vakili M, Ghotbemadi M. Serologic assessment of Helicobacter pylori infection in Golestan medical students. Intern Med Today 2004; 10 (1) :18-23
بشارت سیما، سمنانی شهریار، وکیلی محمدعلی، قطب عمادی مسعود. ارزیابی تیترآنتی‌بادی IgG ضد هلیکوباکترپیلوری در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان. طب داخلی روز. 1383; 10 (1) :18-23

1- ، s_besharat_gp@yahoo.com
زمینه و هدف: هلیکوباکترپیلوری یکی از شایعترین عفونتهای مزمن باکتریال در سراسر جهان است. شیوع این عفونت در کشورهای پیشرفته با افزایش سن بیشتر و در کشورهای در حال توسعه بیشتر در بچه‌ها گزارش شده است. مطالعه حاضر با هدف تعیین تیتر آنتی‌بادی ضد هلیکوباکترپیلوری در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی گلستان انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- مقطعی، پس از تکمیل پرسشنامه‌ای حاوی اطلاعات فردی، با تهیه خون محیطی از دانشجویان، تیتر IgG ضد هلیکوباکترپیلوری با روش ELISA ارزیابی شد. با استفاده از این روش با حساسیت متوسط 92% و اختصاصیت متوسط 95%، سطوح IgG بالاتر از 10/1 مثبت و مقادیر کمتر از 88/0 منفی درنظر گرفته شد. حدمتوسط مقادیر مثبت و منفی با عنوان موارد مشکوک (حدمرزی) طبقه‌بندی شدند. اطلاعات جمع‌آوری‌شده با استفاده از نرم‌افزار SPSS-10 و آزمون آماری Chi-Square مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: نتیجه آزمایش سرولوژی در 16 نفر (2/4%) از 385 فرد مورد مطالعه، مثبت و در 340 نفر (3/88%) منفی بود؛ بقیه موارد در حد مرزی بودند. بین نتیجه مثبت سرولوژی با سابقه ناراحتی گوارشی در فرد ارتباط معنی‌دار آماری به دست آمد (05/0P<). سایر متغیرهای زمینه‌ای ارتباط معنی‌داری با نتیجه سرولوژی نداشتند (05/0P>). نتیجه‌گیری: تیترآنتی‌بادی ضد هلیکوباکترپیلوری در جامعه مورد مطالعه نسبت به بقیه جوامع به طور معنی‌داری در سطح پایین‌تری قرار داشت (2/4% در مقابل 10%)؛ ولی برای تعمیم این نتایج به کل جامعه مطالعات غربالگری وسیعتری مورد نیاز است.
متن کامل [DOC 139 kb]   (5483 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: 1387/5/3 | انتشار: 1383/1/27