دوره 22، شماره 3 - ( تابستان 1395 )                   جلد 22 شماره 3 صفحات 183-177 | برگشت به فهرست نسخه ها

Kazemi A, Rahmati M, Akhondi M. Effect of 6 Weeks of High-Intensity Interval Training with Cinnamon Supplementation on Serum Apelin Concentration and Insulin Resistance in Overweight Boys. Intern Med Today 2016; 22 (3) :177-183
کاظمی عبدالرضا، رحمتی مسعود، آخوندی معصومه. اثر 6 هفته تمرین تناوبی شدید و مکمل دارچین بر غلظت سرمی آپلین و مقاومت به انسولین پسران دارای اضافه وزن. طب داخلی روز. 1395; 22 (3) :177-183

1- گروه تربیت بدنی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه ولی عصر(عج) رفسنجان، رفسنجان، ایران ، rkazemi22@yahoo.com
2- گروه تربیت بدنی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه لرستان، خرم آباد، ایران
3- گروه فیزیولوژی ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه کرمان، کرمان، ایران

اهداف: آپلین، نقش مهمی در تنظیم هموستاز گلوکز ایفا می­کند و ممکن است به ارتباط بین افزایش توده بافت چربی با چاقی و بیماری­های مرتبط با متابولیک کمک کند. هدف این پژوهش، بررسی اثر 6 هفته تمرین تناوبی شدید پرحجم با مکمل‌یاری دارچین بر غلظت سرمی آپلین و مقاومت به انسولین پسران دارای اضافه‌وزن بود.

مواد و روش­ها: در این مطالعه نیمه‌تجربی در سال 1393، 40 دانش‌آموز پسر دارای اضافه‌وزن مشغول به تحصیل در شهر زاهدان به­طور هدفمند انتخاب شدند و به­صورت­ تصادفی در چهار گروه؛ تمرین، تمرین و مکمل­، مکمل و­ کنترل قرار گرفتند. گروه‌های تمرینی به‌مدت 6 هفته تمرین تناوبی شدید پرحجم را انجام دادند همچنین گروه‌های مکمل‌یاری، روزانه 3 کپسول حاوی 380میلی­گرم دارچین را مصرف نمودند. 48 ساعت قبل و بعد از برنامه تمرینی از آزمودنی‌ها نمونه خونی گرفته شد. سطوح آپلین، گلوکز و انسولین اندازه­گیری شد. داده­ها توسط نرم‌افزار SPSS 19 و با آزمون‌های­ تحلیل واریانس یک‌طرفه، دوطرفه و تحلیل کوواریانس تحلیل شدند.

یافته­ها: بعد از دوره تمرینی، در سطوح آپلین و مقاومت انسولین گروه‌های تمرین و تمرین و مکمل نسبت به گروه کنترل تفاوت معنی‌داری مشاهده شد (0001/0=p). همچنین مقاومت انسولین در گروه مکمل‌یاری دارچین با کنترل تفاوت معنی‌داری داشت (001/0=p). در سطوح آپلین (0001/0=p) و مقاومت انسولین (003/0=p) گروه­های تمرینی نسبت به گروه مکمل نیز تفاوت معنی‌داری مشاهده شد.

نتیجه­گیری: 6 هفته تمرین تناوبی شدید پرحجم منجر به کاهش سطوح آپلین سرم و شاخص مقاومت انسولین در پسران دارای اضافه‌وزن می‌شود. همچنین مکمل‌یاری دارچین تنها شاخص مقاومت انسولین را کاهش می‌دهد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي آزمايشگاهی
دریافت: 1394/5/15 | پذیرش: 1395/2/22 | انتشار: 1395/3/4