دوره 22، شماره 2 - ( بهار 1395 )                   جلد 22 شماره 2 صفحات 116-111 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rashidlamir A, Basami M R, Attarzadeh Hosseini S R, Hejazi K, Motevalli Anberani S M. 8 Weeks of Resistance Training Effect on Myostatin Gene Expression of Myocardium in Healthy Male Wistar Rats. Intern Med Today 2016; 22 (2) :111-116
رشیدلمیر امیر، باسامی محمد رضا، عطارزاده حسینی سیدرضا، حجازی کیوان، متولی عنبرانی سیدمحمد. اثر 8 هفته تمرین مقاومتی بر بیان ژن میوستاتین عضله قلبی در موش‌های نر ویستار سالم. طب داخلی روز. 1395; 22 (2) :111-116

1- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، rashidlamir@um.ac.ir
2- گروه علوم درمانگاهی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

اهداف: مطالعات بالینی نشان داده‌اند که بیان ژن میوستاتین و غلظت سرمی آن در بیماران قلبی- عروقی نسبت به افراد سالم بیشتر است. از طرفی، براساس نتایج برخی مطالعات، اجرای تمرین مقاومتی منظم با کاهش بیان ژن میوستاتین همراه است. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته برنامه تمرین مقاومتی بر بیان ژن میوستاتین عضله قلبی موش‌های نر ویستار سالم بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی، تعداد 13 موش بالغ نر پنج‌هفته­ای نژاد ویستار به دو گروه تجربی (7 سر) و کنترل (6 سر) تقسیم شدند. موش‌های گروه تجربی هشت هفته صعود همراه با وزنه از یک نردبان 26پله‌ای یک‌متری با شیب 85درجه (به‌صورت 3 جلسه در هفته و هر جلسه شامل 3 ست با 5 تکرار) را انجام دادند. بعد از 24 ساعت از آخرین جلسه تمرین و 12 ساعت ناشتایی، موش‌ها تشریح شده و از آنها نمونه بافت عضلانی به‌منظور برآورد سطوح mRNA میوستاتین گرفته شد. داده‌ها با نرم‌افزار SPSS 16 و آزمون T مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: بعد از هشت هفته تمرین مقاومتی، تفاوت معنی‌داری در سطح بیان mRNA میوستاتین در عضله قلبی گروه مقاومتی (44/0±56/1) نسبت به گروه کنترل (55/0±94/1) وجود نداشت (197/0=p).

نتیجه‌گیری: هشت هفته تمرین مقاومتی در بیان ژن میوستاتین عضله قلبی موش‌های نر ویستار سالم، تغییر معنی‌داری ایجاد نمی‌کند.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژی پزشکی
دریافت: 1394/2/16 | پذیرش: 1394/8/23 | انتشار: 1394/11/28