دوره 22، شماره 4 - ( پاییز 1395 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 363-359 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ezadi H, Geranmay M, Taebi N. Effect of Acupressure of Xue Hai Point on Severity of Pain in Primary Dysmenorrhea. Intern Med Today 2016; 22 (4) :359-363
ایزدی حمیده، گرانمایه مهرناز، طیبی نسیم سادات. تاثیر طب فشاری نقطه دهم طحالی بر میزان شدت درد قاعدگی زنان. طب داخلی روز. 1395; 22 (4) :359-363

1- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران
2- گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی ایران، تهران، ایران ، geranmay@tums.ac.ir
3- گروه مامایی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی برلین، برلین، آلمان

اهداف: دیسمنوره در زنان از شیوع بالایی برخوردار است. درمان دیسمنوره شامل درمان دارویی و غیردارویی است که در سال‌های اخیر روش‌های غیردارویی از جمله طب فشاری، توجه بسیاری از بیماران را به خود جلب نموده است. هدف مطالعه حاضر، بررسی تاثیر فشار بر نقطه دهم طحالی بر شدت درد در دیسمنوره اولیه بود.

مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی یک‌سوکور در سال 1391، 100 نفر از دانشجویان دختر مبتلا به دیسمنوره اولیه ساکن خوابگاه‌های علوم پزشکی تهران، براساس نمونه‌گیری مبتنی بر هدف انتخاب شده و طبق برنامه تصادفی‌سازی در دو گروه کنترل (50 نفر) و مداخله (50 نفر) قرار گرفتند. برای انجام پژوهش، از پرسش‌نامه دموگرافیک، خط‌کش درد و مقیاس دیداری استفاده شد. در گروه مداخله، طب فشاری و کاربرد آن، نقطه دهم طحالی و چگونگی پیداکردن و ماساژ آن آموزش داده شد، اما در گروه کنترل مداخله‌ای صورت نگرفت. شدت درد، قبل، یک، 2 و 3 ماه بعد از مداخله سنجیده شد. داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS 16 و آزمون‌های مجذور کای و T مستقل مورد تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: قبل از مداخله، بین میانگین شدت درد در دو گروه کنترل و مداخله‏، اختلاف معنی‌داری وجود نداشت (143/0=p)، لذا دو گروه از نظر شدت درد همگن بودند. میانگین شدت درد در ماه اول، دوم و سوم بعد از مداخله در دو گروه تفاوت معنی‌داری را نشان داد و درد بعد از 3 ماه در گروه مداخله کاهش یافت (001/0p<).

نتیجه‌گیری: فشار بر نقطه دهم طحالی در کاهش شدت درد در دیسمنوره اولیه موثر است.

واژه‌های کلیدی: دیسمنوره، طب فشاری، نقطه دهم طحالی
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: زنان