دوره 21، شماره 1 - ( بهار 1394 )                   جلد 21 شماره 1 صفحات 66-59 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamzei A, Basiri Mogadam M, Esmaeili M, Delshad Noghabi A. Comparison of the Effect of Lidocaine Spray on Blade of Laryngoscope with Intravenous Lidocaine on the Cardiovascular Responses to Laryngoscopy and Endotracheal Intubation. Intern Med Today 2015; 21 (1) :59-66
حمزه ای آرش، بصیری مقدم مهدی، اسماعیلی مهدی، دلشاد نوقابی علی. مقایسه اثر اسپری لیدوکایین روی تیغه لارنگوسکوپ با لیدوکایین داخل وریدی بر پاسخ‌های قلبی- عروقی به لارنگوسکوپی و لوله‌گذاری داخل تراشه. طب داخلی روز. 1394; 21 (1) :59-66

1- گروه هوشبری و اتاق عمل، دانشکده پیراپزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
2- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، گروه پرستاری ، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد،ایران ، mahdi.esmaeili395@gmail.com

اهداف: انتوباسیون داخل نای تکنیکی تهاجمی است که با عوارض شدید قلبی- عروقی همراه است. هدف مطالعه حاضر، مقایسه اثر اسپری لیدوکایین10% روی تیغه لارنگوسکوپ با لیدوکایین وریدی بر پاسخ‌های قلبی- عروقی به لارنگوسکوپی و لوله‌گذاری داخل تراشه در بیماران جراحی انتخابی بود. مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی که در سال 1392 انجام شد، 90 بیمار کاندید عمل جراحی انتخابی در بیمارستان‌های گناباد به‌صورت تصادفی به سه گروه کنترل (هیچ دارویی)، لیدوکایین وریدی (سه دقیقه قبل از لارنگوسکوپی) و اسپری لیدوکایین10% (بلافاصله قبل از لارنگوسکوپی) تقسیم شدند. تعداد نبض و فشار خون (سیستول، دیاستول و متوسط شریانی) قبل، بلافاصله، یک، سه و پنج دقیقه بعد از لارنگوسکوپی اندازه‌گیری شد. تحلیل داده‌ها با نرم‌افزار SPSS 20 و آزمون‌های آنالیز واریانس با تکرار مشاهدات و آزمون تعقیبی توکی انجام گرفت. یافته‌ها: بین دو گروه کنترل و لیدوکائین وریدی و کنترل با لیدوکائین 10% تفاوت معنی‌داری در فشار خون سیستولی، دیاستولی و فشار متوسط شریانی مشاهده شد (001/0p<). دو گروه وریدی و اسپری در هیچ یک از سه متغیر تفاوت معنی‌داری نداشتند. بین سه گروه از نظر تعداد ضربان قلب تفاوت معنی‌داری وجود نداشت (16/0=p). نتیجه‌گیری: تجویز اسپری لیدوکایین10% روی تیغه لارنگوسکوپ در مقایسه با لیدوکایین وریدی باعث ثبات بهتر فشار خون بعد از لارنگوسکوپی می‌شود، ولی بر ضربان قلب موثر نیست.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بيهوشی
دریافت: 1393/10/23 | پذیرش: 1393/12/26 | انتشار: 1393/12/26