دوره 20، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 74-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

fatemian M, alaee karehroudi F, rouzrokh M, azargashb E, Abdollah Gorji F. Comparison of two Closed - and Open Urine Drainage Cares on Acute Complications after Hypospadias Repair Operation in Children. Intern Med Today 2014; 20 (2) :69-74
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1904-fa.html
فاطمیان مرضیه، علایی کرهرودی فاطمه، روزرخ محسن، آذر گشب اذن ا....، عبد ا... گرجی فاطمه. مقایسه اثر دو روش مراقبتی "تخلیه ادرار بسته" و "-باز" بر عوارض حاد پس از عمل ترمیم هیپوسپادیاس در کودکان. طب داخلی روز. 1393; 20 (2) :69-74

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1904-fa.html

1- مرکز پزشکی مفید، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
2- مرکز پزشکی مفید، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران ، fatemeha71@gmail.com
چکیده اهداف: هیپوسپادیاس از شایع‌ترین اختلالات دستگاه تناسلی خارجی در کودکان است. هدف این مطالعه مقایسه اثر دو روش مراقبتی تخلیه ادرار به روش بسته و باز بر عوارض حاد پس از عمل ترمیم هیپوسپادیاس بود. مواد و روش‌ها: این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی با گروه شاهد و روی کودکان مراجعه‌کننده به بیمارستان کودکان مفید انجام شد. روش انتخاب نمونه تصادفی بود. 108 کودک انتخاب‌شده، به‌صورت تصادفی به دو گروه آزمایش (روش باز) و گروه شاهد (روش بسته) تقسیم شدند. میزان عوارض حاد پس از عمل (خونریزی در محل عمل، تب، کشت ادرار مثبت، خروج سوند ادرار توسط بیمار، فیستول مجرای ادراری و تنگی مجرای ادراری) در دو گروه مقایسه شد. یافته‌ها: از بین تمام افراد مورد بررسی، در 60 کودک (5/55%) یک یا چند عارضه حاد بعد از عمل مشاهده شد. بین دفعات خروج سوند ادراری توسط کودک در دو گروه مورد مطالعه اختلاف معنی‌دار وجود داشت (001/0p<). بین تعداد استامینوفن دریافتی (005/0=p)، دفعات شست‌وشوی سوند ادراری (001/0=p)، افراد با دفع ادرار 24ساعته کمتر از حد طبیعی (196/0=p) و مدت زمان ثابت‌ماندن سوند استنت در مجرای ادراری (001/0p<) بین دو گروه، تفاوت وجود داشت. نتیجه‌گیری: تفاوت معنی‌داری بین بروز عوارض حاد در روش مراقبتی تخلیه ادرار به‌ روش باز و بسته وجود ندارد. با این حال، تخلیه ادرار به روش باز سبب کاهش "تعداد خروج سوند توسط کودک" می‌شود.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: جراحی
دریافت: 1392/9/7 | پذیرش: 1393/4/10 | انتشار: 1393/4/10