دوره 20، شماره 2 - ( 4-1393 )                   جلد 20 شماره 2 صفحات 120-115 | برگشت به فهرست نسخه ها

asadollahi Z, Moazedi A A, Papahn A A, Najafzadeh Varzi H. Effect of Intraperitoneal Glucose Injection on Passive Avoidance Memory in Adult Male Rats. Intern Med Today 2014; 20 (2) :115-120
اسداللهی زهرا، معاضدی احمد علی، پاپهن احمد علی، نجف زاده ورزی حسین. اثر تزریق داخل صفاقی گلوکز بر حافظه احترازی غیرفعال در موش‌های صحرایی نر بالغ. طب داخلی روز. 1393; 20 (2) :115-120

1- گروه فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران ، zahra.asadollahi@gmail.com
2- گروه فیزیولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
3- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
4- گروه داروشناسی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه شهید چمران، اهواز، ایران
هداف: گلوکز عمده‌ترین منبع انرژی برای مغز است که به‌راحتی از سد خونی مغز عبور کرده و به سلول‌های عصبی می‌رسد. با تزریق داخل‌وریدی گلوکز، مقدار آن در خون و به‌دنبال آن در بخش‌های مختلف مغز از جمله هیپوکامپ افزایش می‌یابد. نقش هیپوکامپ در یادگیری و حافظه سال‌ها پیش اثبات شده است. این مطالعه با هدف بررسی اثر تزریق داخل‌صفاقی گلوکز بر حافظه احترازی غیرفعال در موش‌های صحرایی نر بالغ با استفاده از دستگاه شاتل‌باکس انجام شد. مواد و روش‌ها: در این مطالعه، 21 سر موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار به 3 گروه شامل گروه دریافت‌کننده گلوکز (به‌مقدار 500میلی‌گرم بر کیلوگرم وزن موش صحرایی 10دقیقه قبل از آموزش)، گروه شاهد (حلال گلوکز) و گروه کنترل تقسیم شدند. حافظه، 48ساعت بعد از آموزش در دستگاه شاتل‌باکس مورد آزمون قرار گرفت. آنالیز داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS 16 و با استفاده از روش آنالیز واریانس یک‌طرفه و سپس آزمون LSD انجام شد. یافته‌ها: قبل از آموزش بین گروه‌های کنترل، دریافت‌کننده گلوکز و شاهد از نظر زمان تاخیر در ورود به تاریکی، تفاوت معنی‌داری وجود نداشت، در حالی که در زمان سپری‌شده در محفظه روشن و تاریک در مرحله یادآوری بین گروه دریافت‌کننده گلوکز و سایر گروه‌ها تفاوت معنی‌دار مشاهده شد. همچنین تفاوت غلظت گلوکز خون بین گروه دریافت‌کننده گلوکز و سایر گروه‌ها معنی‌دار بود. نتیجه‌گیری: تزریق داخل‌صفاقی گلوکز، حافظه احترازی غیرفعال را در موش‌های صحرایی نر بالغ در دستگاه شاتل‌باکس افزایش می‌دهد.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژی پزشکی
دریافت: 1392/3/4 | پذیرش: 1393/4/10 | انتشار: 1393/4/10