دوره 18، شماره 3 - ( پاییز 1391 )                   جلد 18 شماره 3 صفحات 114-109 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mazloum S R, Abbasi Teshnizi M, Kianinejad A, Gandomkar F. Effect of applying Ice bag on pain intensity associated with chest tube removal after cardiac surgery. Intern Med Today 2012; 18 (3) :109-114
مظلوم سید رضا، عباسی تشنیزی محمد، کیانی نژاد اکرم، گندمکار فاطمه. تاثیر کیسه یخ بر شدت درد ناشی از خارج‌کردن لوله سینه‌ای پس از عمل جراحی قلب. طب داخلی روز. 1391; 18 (3) :109-114

1- گروه داخلی- جراحی، دانشکده پرستاری مامایی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- گروه جراحی قلب، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
3- بیمارستان امام رضا(ع)، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
4- مرکز مدیریت اورژانس فارس، دانشگاه علوم پزشکی شیراز، شیراز، ایران ، f.gandomkar881@gmail.com
اهداف: در بیماران تحت اعمال جراحی قلب و قفسه سینه، گذاشتن حداقل یک لوله سینه‌ای لازم است. بیماران، خارج‌کردن لوله سینه‌ای را یکی از بدترین تجارب بستری در بخش مراقبت ویژه گزارش می‌کنند. هدف از این مطالعه، بررسی تاثیر کاربرد کیسه یخ بر شدت درد ناشی از خارج‌کردن لوله سینه‌ای در بیماران بزرگسال پس از جراحی قلب بود.
روش‌ها: این کارآزمایی بالینی یک‌سوکور متقاطع، در 51 بیمار تحت جراحی قلب در بیمارستان امام رضا(ع) شهر مشهد که دارای حداقل دو لوله سینه‌ای بودند، انجام گرفت. بیماران به 3 گروه یخ، پلاسبو و کنترل تقسیم شدند. کیسه‌ها به‌مدت 20 دقیقه قبل از خارج‌کردن لوله سینه‌ای در اطراف لوله گذاشته شد. شدت درد با استفاده از مقیاس تطابق دیداری در قبل، بلافاصله و 15 دقیقه بعد از خارج‌کردن لوله سینه‌ای توسط کمک‌پژوهشگر سنجیده شد. تجزیه و تحلیل داده‌ها با استفاده از آزمون‌های آنالیز واریانس یک‌طرفه، کروسکال- والیس و مجذور کای انجام شد.
یافته‌ها: قبل از خارج‌کردن لوله سینه‌ای تفاوت آماری معنی‌داری در شدت درد سه گروه وجود نداشت. تفاوت آماری معنی‌داری بین نمره شدت درد بلافاصله بعد از خارج‌کردن لوله سینه‌ای در گروه یخ (2/3±2/5) نسبت به پلاسبو (3/2±4/2) و کنترل (2/7±4/0) مشاهده شد. شدت درد 15 دقیقه بعد از خارج‌کردن لوله سینه‌ای در گروه یخ (0/7±0/6) نسبت به پلاسبو (2/6±2/0) و کنترل (1/9±1/9) به‌طور معنی‌داری کمتر بود.
نتیجه‌گیری: استفاده از کیسه یخ، مداخله‌ای موثر، ارزان و بی‌خطر به‌منظور کاهش درد ناشی از خارج‌کردن لوله سینه‌ای است.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: مطالعه بيماری‌ها
دریافت: 1390/6/22 | پذیرش: 1392/2/15 | انتشار: 1392/2/15