دوره 17، شماره 1 - ( 1-1390 )                   جلد 17 شماره 1 صفحات 34-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Baghianimoghadam M H, Mohammadi S, Mazloomi Mahmoudabad S S, Norbala M T. The Effect of Education Based on Protection–motivation Theory on Skin Cancer Preventive Practices Among Female High School Students in Yazd . Intern Med Today 2011; 17 (1) :27-34
باقیانی مقدم محمد حسین، محمدی سهیلا، مظلومی محمود آباد سید سعید، نوربالا محمد تقی. بررسی تأثیر مداخله آموزشی بر رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پوست در دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر یزد بر مبنای تئوری انگیزش محافظت. طب داخلی روز. 1390; 17 (1) :27-34

1- دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
2- دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، soheila.mohammadi86@yahoo.com

چکیده

زمینه و هدف: سرطان پوست شایعترین نوع سرطان در شهر یزد می باشد و دوران کودکی و نوجوانی یک زمان مهم و ویژه برای پیشگیری از سرطان پوست در آینده است. در این مطالعه بر آن شدیم تا به بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر رفتارهای پیشگیری کننده از سرطان پوست در دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر یزد بر مبنای تئوری انگیزش محافظت بپردازیم.

روش تحقیق: این مطالعه تجربی بر روی 360 دانش آموز دختر از 4 دبیرستان دخترانه در دو گروه آزمون (180 نفر) و شاهد (180 نفر) انجام شد. پرسشنامه ای مشتمل بر سازه های تئوری انگیزش محافظت در دو مرحله توسط هر دو گروه آزمون و شاهد، قبل و 2 ماه بعد از اجرای مداخله آموزشی تکمیل شد. داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 5/11 و آزمون های آماری آنالیز واریانس یکطرفه، تی مستقل و زوجی، کای اسکوئر، ضریب همبستگی خطی پیرسون و آنالیز رگرسیون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

یافته ها: در گروه آزمون بین میانگین نمرات تمام متغیرهای مورد مطالعه قبل از مداخله آموزشی با دو ماه بعد از آموزش اختلاف معنی دار وجود دارد (001/0 p= ) . در حالی که در گروه غیر آزمون اختلاف معنی‌داری از لحاظ آماری دیده نشده است ( 05/0 p > ). بعد از مداخله آموزشی اختلاف تمامی متغیرها در دو گروه مورد بررسی معنی دار شده است (05/0 p < ).

نتیجه گیری: نتایج این مطالعه اثر بخشی مداخله بر اساس تئوری انگیزش محافظت در جهت تغییر نگرش ها و رفتارهای مربوط به خطر سرطان پوست را حمایت می کند

دریافت: 1390/1/15 | انتشار: 1390/1/26