[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) ::
جلد 18 شماره 4 صفحات 179-183 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر ضدقارچی عصاره آبی سیر تازه، سیر کهنه و ترشی سیر بر رشد کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی
حسن نامدار احمدآباد1، مریم رودباری2، شهلا رودبارمحمدی3، زهیر محمدحسن 4، مریم نظافت فریزی5
1- BSc گروه ایمنی‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
2- BSc گروه قارچ‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
3- PhD گروه قارچ‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران
4- PhD گروه ایمنی‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران ، hassan_zm@yahoo.co.uk
5- MSc گروه ایمنی‌شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
چکیده:   (5067 مشاهده)

اهداف: در دهه‌های اخیر فعالیت ضدقارچی سیر مشخص شده است. سیر سبب مهار رشد کاندیدا آلبیکنس می‌شود. سیر به شکل‌های مختلف به‌منظور پیشگیری یا درمان طیفی از عفونت‌ها، از جمله عفونت‌های کاندیدیایی، مورد استفاده قرار می‌گیرد. در مطالعه حاضر، اثر ضدقارچی عصاره آبی سیر تازه، کهنه و ترشی بر سوش استاندارد کاندیدا آلبیکنس مورد مقایسه قرار گرفت.

روش‌ها: در این مطالعه تجربی، عصاره آبی سیر با استفاده از روش مانتیس تهیه شد. از سیر 2 سال فریزشده در °20-سانتیگراد به‌عنوان سیر کهنه و از سیر 7 سال درسرکه‌مانده (5/3-3=pH)، به‌عنوان ترشی سیر استفاده شد. پس از تهیه سوسپانسیون قارچی، سری رقت‌های لازم از عصاره هر سه نوع سیر تهیه و غلظت بازدارنده کمینه و غلظت کشنده کمینه تعیین شد. تفاوت آماری بین گروه‌های مختلف با کمک نرم‌افزار SPSS 13 و آزمون T استودنت مورد بررسی قرار گرفت.

یافته‌ها: غلظت بازدارنده کمینه سیر تازه 2/34میلی‌گرم در میلی‌لیتر و سیر کهنه 4/68میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود. غلظت کشنده کمینه برای سیر تازه 2/34میلی‌گرم در میلی‌لیتر و برای سیر کهنه 9/37میلی‌گرم در میلی‌لیتر تعیین شد. عصاره آبی ترشی سیر در همه سری رقت‌های تهیه‌شده فاقد خواص ضدکاندیدیایی بود. بیشترین تعداد کلنی روی محیط جامد سابورو در کمترین رقت عصاره سیر تازه حدود 300 و سیر کهنه حدود 500 بود.

 نتیجه‌گیری: عصاره آبی سیر تازه در مقایسه با عصاره حاصل از سیر کهنه و ترشی سیر از توانایی بیشتری برای مهار رشد مخمر کاندیدا آلبیکنس برخوردار است.

واژه‌های کلیدی: کاندیدا آلبیکنس، سیر، آزمون‌های حساسیت میکروبی
متن کامل [PDF 260 kb]   (1365 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: ۱۳۸۹/۱۰/۲ | پذیرش: ۱۳۹۲/۲/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۲/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Namdar Ahmadabad H, Roudbary M, Roudbar Mohammadi S, Mohammad Hassan Z, Nezafat Firizi M. Anti-fungal effect of fresh, aged and pickled garlic aqueous extract on Candida albicans In vitro. Horizon Med Sci . 2013; 18 (4) :179-183
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-976-fa.html

نامدار احمدآباد حسن، رودباری مریم، رودبارمحمدی شهلا، محمدحسن زهیر، نظافت فریزی مریم. اثر ضدقارچی عصاره آبی سیر تازه، سیر کهنه و ترشی سیر بر رشد کاندیدا آلبیکنس در شرایط آزمایشگاهی. افق دانش. 1391; 18 (4) :179-183

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-976-fa.html



دوره 18، شماره 4 - ( زمستان 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3752