[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 16، شماره 2 - ( 7-1389 ) ::
جلد 16 شماره 2 صفحات 37-44 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی عملکردآنتی اکسیدانی عصاره های آبی، متانولی و اتانولی زیره سبز و بلغست در شرایط آزمایشگاهی
دكتر ابوالفضل کامکار1، دكتر نبی شریعتی فر 2، دكتر امیر حسین جمشیدی3، دكتر مریم محمدیان4
1- استاديار
2- دستيار تخصصي بهداشت مواد غذايي
3- استاديار فارماكوگنوزي
4- دكتري دامپزشكي دانشگاه تهران
چکیده:   (10785 مشاهده)

  زمینه و هدف : آنتی اکسیدان ها از عوامل اصلی خنثی کننده رادیکال های آزاد که موادی فعال و مضر برای انسان هستند می باشند. لذا تأمین ذخایر آنتی اکسیدان، به منظور کاهش آثار تنش اکسایشی امری مهم تلقی می شود. این دو گیاه منابع غنی از ترکیبات پلی فنولیک هستند که تاکنون مورد توجه قرار نگرفته اند. لذا این پژوهش به منظور بررسی خواص آنتی اکسیدانی عصاره های آبی و الکلی گیاهان زیره سبز و بلغست انجام شده است.

  روش تحقیق : در این مطالعه آزمایشگاهی ، فعالیت آنتی اکسیدانی انواع عصاره های گیاهان زیره سبز و بلغست با استفاده از دو روش مهار رادیکال پایدار 2 و 2 دی فنیل - 1- پیکریل هیدرازیل ( DPPH ) و مهار پراکسیداسیون لینولئیک اسید در سیستم بتاکاروتن - لینولئیک اسید، تعیین و با فعالیت
آنتی اکسیدانی BHT مقایسه گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS به روش آنالیز واریانس یکطرفه (در سطح معنی داری 05/0 p < ) و رسم نمودارها با نرم افزار Excel
صورت گرفت.

  یافته ها: نتایج به دست آمده نشان داد که در بین عصاره های مختلف به ترتیب عصاره های متانولی و آبی زیره سبز و متانولی و اتانولی بلغست دارای بیشترین فعالیت آنتی اکسیدانی در تست های مهار رادیکال های آزاد DPPH (01/0±62/28، 12/0±58/20، 17/0± 78/50، 12/1±9/142، 72/2±08/56، 85/0±43/120 میکروگرم در میلی لیتر) و در ممانعت از اکسیداسیون لینولئیک اسید (77، 86، 70، 58 72 و 62 درصد) بودند. این پارامترها برای هیدروکسی تولوئن بوتیلینه شده به ترتیب 02/0±10 میکروگرم در میلی لیتر و 95 درصد بود.

  نتیجه گیری: نتایج نشان داد که عصاره های آبی و الکلی زیره سبز ( Cuminum cyminum ) و بلغست
( Cardaria draba ) می تواند به عنوان آنتی اکسیدان طبیعی عمل نموده و پس از آزمایش های تکمیلی در صنایع غذایی و دارویی به کار رود.

 

واژه‌های کلیدی: عصاره بلغست؛ عصاره زیره سبز؛ عملکرد آنتی اکسیدانی
متن کامل [PDF 793 kb]   (4095 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: ۱۳۸۹/۷/۱۸


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamkar A, Shariatifar N, Jamshidi A H, Mohammadian M. Study of Antioxidant Functional of the Water, Methanol, and Ethanol Extracts of Endemic Cuminum cyminum L. and Cardaria draba L. in the In-vitro Systems . Horizon Med Sci . 2010; 16 (2) :37-44
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-899-fa.html

کامکار ابوالفضل، شریعتی فر نبی، جمشیدی امیر حسین، محمدیان مریم. بررسی عملکردآنتی اکسیدانی عصاره های آبی، متانولی و اتانولی زیره سبز و بلغست در شرایط آزمایشگاهی. افق دانش. 1389; 16 (2) :37-44

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-899-fa.html



دوره 16، شماره 2 - ( 7-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3731