[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1388 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 21-26 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر مصرف تخم مرغ معمولی بر روی لیپید پروفایل سرم
دكتر محمد قهرمانی1، دكتر حسین مختاریان دلویی 2، دكتر مجتبی کیان مهر3، خانم نرگس سرشار4، آقاي مهدی یعقوبی اول ریابی4
1- دانشيار
2- مربي ، hosseinmokhtarian@gmail.com
3- استاديار
4- مربي
چکیده:   (11504 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: هیپرلیپیدمی، خصوصاً هیپرکلسترولمی از عوامل مؤثر ابتلا به بیماریهای قلبی - عروقی است. زرده تخم مرغ یکی از منابع غنی از کلسترول در تغذیه انسان می باشد. با توجه به مقادیر زیاد کلسترول در تخم مرغ های معمولی، مطالعه حاضر به منظور بررسی تأثیر مصرف این تخم مرغ ها بر روی لیپید پروفایل خون صورت پذیرفت. روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی، 26 نفر از دانشجویان داوطلب سالم، به صورت تصادفی ساده انتخاب و به مدت 4 هفته علاوه بر رژیم غذایی معمولی، روزانه 2 عدد تخم مرغ همراه با صبحانه مصرف کردند. سنجشهای انتروپومتریک و متابولیک و دریافت انرژی و سایر مواد مغذی قبل و بعد از رژیم جدید با آزمون t زوج ها توسط نرم افزار SPSS با هم مقایسه شدند. یافته ها: مصرف روزانه 2 تخم مرغ معمولی به مدت 4 هفته باعث افزایش معنی دار کلسترول، LDL-C، تری گلیسرید به ترتیب از 76/129، 19/72 و 63/99 میلی گرم در دسی لیتر قبل از مصرف تخم مرغ به 69/160، 03/98 و 34/105 میلی گرم در دسی لیتر (0001/0=p) و کاهش معنی دار HDL-C از 84/54 میلی گرم در دسی لیتر قبل از مصرف تخم مرغ به 73/50 میلی گرم در دسی لیتر بعد از مصرف تخم مرغ گردید (008/0=p). ضمناً میزان کلسترول دریافتی افزایش معنی داری را نشان داد (0001/0=p). سایر فاکتورهای اندازه گیری شده تغییرات معنی داری را نشان ندادند. نتیجه گیری: با توجه به مقادیر زیاد کلسترول در تخم مرغ های معمولی، محدودیت مصرف این تخم مرغ ها به دلیل افزایش غلظت سرمی کلسترول جهت پیشگیری از بیماریهای عروق کرونر قلب توصیه می گردد.
واژه‌های کلیدی: تخم مرغ معمولی؛ لیپید پروفایل؛ کلسترول
متن کامل [PDF 246 kb]   (1235 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: ۱۳۸۸/۱۱/۲۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghahramani M, Mokhtarian H, Kianmehr M, Sarshar N, Yaghobi Avval Riabi M. Effect of Consuming Regular Eggs on Serum Lipid Profile . Horizon Med Sci . 2009; 15 (3) :21-26
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-691-fa.html

قهرمانی محمد، مختاریان دلویی حسین، کیان مهر مجتبی، سرشار نرگس، یعقوبی اول ریابی مهدی. بررسی تأثیر مصرف تخم مرغ معمولی بر روی لیپید پروفایل سرم . افق دانش. 1388; 15 (3) :21-26

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-691-fa.html



دوره 15، شماره 3 - ( پاییز 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3660