[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 15، شماره 2 - ( 4-1388 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 17-23 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر دریافت مواد غذایی در طول زایمان بر پیامد مادری زنان باردار (یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده)
رقیه رحمانی بیلندی1، دكتر علیرضا مسلم2، محمدرضا رحمانی بیلندی 3، فریبا عسکری1
1- مربي، كارشناس ارشد مامايي، گروه آموزشي مامايي، دانشكده پرستاري مامايي، دانشگاه علوم پزشكي گناباد
2- مربي، متخصص بيهوشي، گروه آموزشي هوشبري و اتاق عمل، دانشكده پيراپزشكي، دانشگاه علوم پزشكي گناباد
3- كارشناس ارشد روانشناسي باليني، دانشگاه آزاد اسلامي، واحد بيرجند ، rrahmany@yahoo.com
چکیده:   (9667 مشاهده)
زمینه و هدف: سیاست ناشتا نگه داشتن زنان در طول زایمان یکی از مداخلات غیر ضروری پزشکی می باشد که تاکنون مطالعات علمی از آن حمایت نکرده اند. به علت محدود بودن مطالعات و همچنین متفاوت بودن نتایج حاصل از آنها، در حال حاضر سیاست واحدی جهت تغذیه زنان در طول زایمان وجود ندارد و از آنجا که برای یک سیاست واحد تغذیه ای در طول زایمان نیاز به مطالعات بیشتری می باشد، این مطالعه جهت تعیین تأثیر دریافت مواد غذایی بر پیامد مادری و جنینی زنان باردار کم خطر انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی تصادفی است که در بیمارستان 22 بهمن شهر گناباد انجام شد. تعداد 180 زن باردار کم خطر، به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله (87=n) زنان در طول فاز فعال زایمان هر یک ساعت یکی از سه رژیم (سه عدد خرما همراه با 110 سی سی آب، سه عدد خرما همراه با 110 سی سی چای یا 110 سی سی آب پرتقال) که حاوی 60 کیلو کالری انرژی می باشند، انتخاب و مصرف نمودند. جهت واحدهای پژوهش در گروه کنترل از برنامه روتین بیمارستان (سیاست ناشتا نگه داشتن زنان در طول زایمان ) استفاده شد. یافته ها: بر اساس یافته های این پژوهش، طول مرحله دوم زایمان در گروه مداخله کوتاه تر از گروه کنترل بود (047/0=p) ولی تفاوت معنی داری از نظر طول فاز فعال زایمان و حجم استفراغ، در دو گروه مشاهده نگردید (05/0p>). نتیجه گیری: دریافت مواد غذایی حاوی کربوهیدرات در طول زایمان علی رغم عدم افزایش بروز استفراغ باعث کوتاه شدن طول مرحله دوم زایمان می شود.
واژه‌های کلیدی: مواد غذایی؛ طول زایمان؛ پیامد مادری؛ کارآزمایی بالینی
متن کامل [PDF 278 kb]   (1475 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي آزمايشگاهی
دریافت: ۱۳۸۸/۷/۱۹
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahmani B R, Moslem A, Rahmani B M, Askari F. The effect of food intake during labor on maternal outcomes: A Randomized Controlled Trial . Horizon Med Sci . 2009; 15 (2) :17-23
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-593-fa.html

رحمانی بیلندی رقیه، مسلم علیرضا، رحمانی بیلندی محمدرضا، عسکری فریبا. تأثیر دریافت مواد غذایی در طول زایمان بر پیامد مادری زنان باردار (یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده). افق دانش. 1388; 15 (2) :17-23

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-593-fa.html



دوره 15، شماره 2 - ( 4-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3660