[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 15، شماره 2 - ( 4-1388 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 11-16 برگشت به فهرست نسخه ها
مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره شوید ایرانی
دكتر ابوالفضل کامکار
استاديار، گروه آموزشي بهداشت مواد غذايي، دانشكده دامپزشكي، دانشگاه تهران ، akamkar@ut.ac.ir
چکیده:   (8202 مشاهده)
زمینه و هدف: امروزه به خوبی می دانیم که رادیکال های آزاد در تغییرات مولکولی و جهش ژنی در بعضی از موجودات زنده نقش دارند. با توجه به دخالت فشارهای اکسیداتیو در ایجاد برخی از بیماریها علاقه دانشمندان به طرف ترکیبات فعالی که بتواند میزان این فشارها را به حداقل برساند جلب شده است. آنتی اکسیدان هایی که بتواند جلوی روند اکسیداسیون را گرفته و یا آنرا به تأخیر بیاندازند به نظر می آید که در پیشگیری از تعدادی از بیماریها می تواند حائز اهمیت باشد. تعدادی از این آنتی اکسیدانها توسط گیاهان و به عنوان متابولیت های ثانویه سنتز می شوند. هدف از این مطالعه، ارزیابی قدرت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره اتانولی شوید ایرانی می باشد. روش تحقیق: در این تحقیق فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره اتانولی شوید با استفاده از دو روش 2و2 دی فنیل-1- پیکریل هیدرازیل بر مبنای درصد مهار تولید رادیکال آزاد و مهار اکسیداسیون لینولئیک اسید در سیستم بتاکاروتن- لینولئیک اسید، تعیین گردید. یافته ها: در مهار رادیکالهای آزاد و پایدار، غلظت مهاری 50% اسانس و عصاره اتانولی شوید به ترتیب 41000 میکروگرم در میلی لیتر و 340 میکروگرم در میلی لیتر و در ممانعت از اکسیداسیون لینولئیک اسید در سیستم بتاکاروتن- لینولئیک اسید در غلظت 2 گرم در لیتر، 32 و 56 درصد اثر مهاری توسط آنها ثبت گردید. در ارتباط با بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن، مقادیر 5 میکروگرم در میلی لیتر و 95% به ترتیب در آزمایشهای مهار رادیکالهای آزاد و سیستم بتا کاروتن – لینولئیک اسید به دست آمد. نتیجه گیری: نتایج بدست آمده نشان داد که قدرت آنتی اکسیدانی عصاره اتانولی به صورت معنی داری (05/0p<) نسبت به قدرت آنتی اکسیدانی اسانس قوی تر می باشد که دلیل آن تفاوت در میزان ترکیبات فنلی آنها می تواند باشد. یک ارتباط قوی بین قدرت آنتی اکسیدانی و میزان ترکیبات فنلی وجود دارد. قدرت آنتی اکسیدانی بوتیلیتد هیدروکسی تولوئن بالاتر از اسانس و عصاره اتانولی شوید بود.
واژه‌های کلیدی: فعالیت آنتی اکسیدانی؛ اسانس؛ عصاره؛ شوید ایرانی
متن کامل [PDF 297 kb]   (3820 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: ۱۳۸۸/۷/۱۸
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Kamkar A. The study of antioxidant activity of essential oil and extract of Iranian Anethum graveloens. Horizon Med Sci . 2009; 15 (2) :11-16
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-592-fa.html

کامکار ابوالفضل. مطالعه فعالیت آنتی اکسیدانی اسانس و عصاره شوید ایرانی. افق دانش. 1388; 15 (2) :11-16

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-592-fa.html



دوره 15، شماره 2 - ( 4-1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3662