[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 15، شماره 1 - ( شماره 1 1388 ) ::
جلد 15 شماره 1 صفحات 45-51 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان گناباد
دكتر حسین مختاریان دلوئی1، دكتر نبی شریعتی فر 2، مرتضی محمدزاده مقدم3، دكتر محمد قهرمانی4
1- مربي، عضو هيأت علمي، دانشگاه آزاد اسلامي واحد گناباد
2- داروساز، دانشگاه علوم پزشكي گناباد ، Nshariati@yahoo.com
3- مسؤول آزمايشگاه، حوزه مديريت غذا و داروي دانشگاه علوم پزشكي گناباد
4- دانشيار، گروه آموزشي بهداشت، دانشكده بهداشت، دانشگاه علوم پزشكي گناباد
چکیده:   (7703 مشاهده)
زمینه و هدف: بستنی یک فرآورده لبنی مغذی است و بدلیل ارزش غذایی بالا، PH نزدیک خنثی و قابلیت نگهداری طولانی مدت، محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم ها می باشد. آلودگی این فرآورده به میکروارگانیسم های پاتوژن می تواند باعث مسمومیت ها و عفونتهای غذایی شده و سلامت انسان را به خطر اندازد. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی کیفیت بهداشتی بستنی های سنتی مصرفی از نظر آلودگی باکتریایی انجام گردید. روش تحقیق: در این مطالعه مقطعی - کاربردی، تعداد 100 نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده به روش تصادفی ساده انتخاب و به منظور بررسی میزان آلودگی باکتریایی بر طبق استانداردهای ملی ایران مورد آزمایش قرار گرفتند و اطلاعات جمع آوری شده توسط آزمون t بوسیله نرم افزار SPSS بر حسب سال و فصل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: 26% نمونه ها دارای آلودگی بیش از حد مجاز (cfu/gr104×5>) و 75% نمونه ها آلوده به باکتریهای خانواده انتروباکتریاسه به میزان بیشتر از حد مجاز (cfu/gr10>) بودند. استافیلوکوکوس آرئوس از 4% و اشرشیاکلی از 32% نمونه ها جدا گردیدند و تمامی نمونه ها از نظر سالمونلا منفی بودند. نتیجه گیری: جهت جلوگیری از وقوع مسمومیتهای ناشی از مصرف این بستنی ها، پاستوریزاسیون شیر و رعایت بهداشت فردی و کنترل نظارت بهداشتی مراکز تهیه و توزیع الزامی می باشد.
واژه‌های کلیدی: بستنی سنتی؛ آلودگی باکتریایی؛ گناباد
متن کامل [PDF 240 kb]   (2118 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: ۱۳۸۸/۴/۱۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhtarian H, Shariatifar N, Mohamadzadeh M, Ghahramani M. The survey on the bacterial contamination of traditional ice cream produced in Gonabad city. Horizon Med Sci . 2009; 15 (1) :45-51
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-525-fa.html

مختاریان دلوئی حسین، شریعتی فر نبی، محمدزاده مقدم مرتضی، قهرمانی محمد. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی های سنتی شهرستان گناباد. افق دانش. 1388; 15 (1) :45-51

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-525-fa.html



دوره 15، شماره 1 - ( شماره 1 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3752