:: دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1387 ) ::
جلد 14 شماره 3 صفحات 10-15 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر جوشانده گیاه گزنه بر قند، انسولین و چربیهای سرم درموش های صحرایی نر تغذیه شده با فرکتوز
دكتر محمد رضا شهرکی 1، دكتر حمیده میر شکاری، احمد رضا شهرکی، الهام شهرکی، خداداد دیوبند
1- ، m_shahrakim@yahoo.com
چکیده:   (7144 مشاهده)
زمینه و هدف: گزنه از گیاهان طبی است که به عنوان کاهش دهنده فشارخون، چربی و قند خون استفاده می شود. از آنجائیکه مصرف غذای سرشار از فرکتوز موجب افزایش مقاومت به انسولین می شود، هدف این مطالعه بررسی اثر جوشانده گزنه بر قند، انسولین و چربیهای سرم درموش های صحرایی نرتغذیه شده با فرکتوز بوده است. روش تحقیق: این مطالعه بر روی 3 گروه موش صحرایی نر از نژاد Wistar- Albino که بطور تصادفی به گروه کنترل و دو گروه تست تقسیم شدند، انجام شد. گروه کنترل از آب و غذای معمولی و دو گروه تست که به مدت 4 هفته ازغذای سرشار از فرکتوز (66 درصد) استفاده نمودند. یک گروه تست روزانه 60- 40 واحد انسولینی جوشانده گزنه و گروه تست دوم همان حجم آب مقطر را درمدت مطالعه دریافت کردند. در پایان دوره آزمایش، حیوانات مورد بررسی بیهوش و از وریدهای گردن خونگیری جهت اندازه گیری قند، انسولین و لیپیدهای سرم انجام شد. اطلاعات بدست آمده با نرم افزار کامپیوتری SPSS و تست های آماری آنالیز واریانس وشفه آنالیز گردید. نتایج به صورت mean±SD گزارش و اختلافات آماری با 05/0p< معنی دار تلقی شد. یافته ها: نتایج حاصل از این بررسی نشان داد که مقدار قند، انسولین، آب و غذای مصرف شده و وزن نهایی در گروه تست دریافت کننده گزنه کاهش معنی داری نسبت به گروه تست دوم داشت، اما مقایسه سایر پارامترها بین دو گروه تست تفاوت معنی داری نشان نداد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این بررسی نشان می دهد که مصرف جوشانده گزنه موجب کاهش مقاومت به انسولین در موشهای صحرایی نر تغذیه شده با فرکتوز می شود که مکانیسم دقیق آن نیاز به مطالعه بیشتر دارد.
واژه‌های کلیدی: گزنه؛ فروکتوز؛ قند؛ انسولین
متن کامل [PDF 282 kb]   (3563 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: ۱۳۸۷/۱۲/۱۲


XML   English Abstract   Print



دوره 14، شماره 3 - ( پاییز 1387 ) برگشت به فهرست نسخه ها