دوره 27، شماره 1 - ( زمستان 1399 )                   جلد 27 شماره 1 صفحات 129-114 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات بیماری‌های مغز و اعصاب، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران.
2- گروه رواشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران.
3- گروه رواشناسی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه شهید باهنر کرمان، ایران. ، maryamarabnejad@ens.uk.ac.ir
چکیده:   (2482 مشاهده)
اهداف: استرس یکی از عوامل اصلی است که در آغاز، تشدید و عود بیماری مالتیپل اسکلروزیس نقش دارد، فعال شدن بیماری هزینه‌های قابل توجهی برای فرد و جامعه دارد. در این راستا هدف از مطالعه حاضر بررسی نقش هوش معنوی، حس انسجام و انعطاف‌پذیری شناختی (منابع درونی) در پیش‌بینی استرس ادراک‌شده بیماران مبتلا به مالتیپل اسکلروزیس بود.
مواد و روش ها: روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی بود و 156 نفر از افراد مبتلا به بیماری مالتیپل اسکلروزیس به شیوه نمونه‌گیری در دسترس انتخاب شدند. شرکت‌کنندگان مقیاس هوش معنوی، حس انسجام، استرس ادراک‌شده و پرسش‌نامه انعطاف‌پذیری شناختی را کامل کردند. به منظور تجزیه و تحلیل داده‌ها از روش‌های آمار توصیفی و استنباطی (رگرسیون گام‌به‌گام) و نرم‌افزار SPSS نسخه 24 استفاده شد.
یافته ها: یافته‌ها نشان داد که از بین مؤلفه‌های هوش معنوی، آگاهی متعالی؛ از بین مؤلفه‌های حس انسجام، معنی‌دار بودن و از بین مؤلفه‌های انعطاف‌پذیری شناختی، کنترل‌پذیر بودن و جایگزین‌ها استرس ادراک‌شده را پیش‌بینی می‌کند. 
نتیجه گیری: بر مبنای نتایج، به نظر می‌رسد که در برنامه مدیریت استرس، آموزش منابع درونی مقابله می‌تواند به کاهش استرس ادراک‌شده کمک کند.
متن کامل [PDF 5342 kb]   (1884 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (3414 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: بهداشت روان
دریافت: 1399/2/18 | پذیرش: 1399/7/12 | انتشار: 1399/10/12

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.