logo
دوره 26، شماره 3 - ( تابستان 1399 )                   جلد 26 شماره 3 صفحات 211-200 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mottaghy M R, Abbasnezhad A, Erfanpoor S, Mohammadzade Moghaddam H, Arbaghaei M R, Rouhani Z. A Comparison of the Effect of Massage With Lavender Gel and Piroxicam Gel on Exercise-induced Muscle Soreness in Male Students of Gonabad University of Medical Sciences. Intern Med Today 2020; 26 (3) :200-211
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3355-fa.html
متقی محمود رضا، عباس نژاد عباسعلی، عرفان پور سعید، محمد زاده مقدم حسین، اربقایی محمد رضا، روحانی زهرا. مقایسه اثر ماساژ با ژل اسطوخودوس و ژل پیروکسیکام بر درد عضلانی ناشی از ورزش. طب داخلی روز. 1399; 26 (3) :200-211

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-3355-fa.html


1- گروه آموزش عمومی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
2- گروه فیزیولوژی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی گناباد، گناباد، ایران. ، abbasnezhad.abbasali@gmail.com
3- گروه اپیدمیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، تهران، ایران.
4- گروه پزشکی اجتماعی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
5- گروه داخلی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم‌پزشکی گناباد، گناباد، ایران.
چکیده:   (3318 مشاهده)
اهداف: کوفتگی و درد عضلانی یکی از عوارض شایع و معمول ناشی از فعالیت جسمانی شدید است. پژوهش حاضر با هدف مقایسه اثر ماساژ با ژل اسطوخودوس و ژل پیروکسیکام بر درد عضلانی ناشی از ورزش در دانشجویان پسر دانشگاه علوم‌پزشکی گناباد صورت گرفته است.
مواد و روش ها: این مطالعه نیمه‌تجربی روی 75 دانشجوی پسر دانشگاه علوم‌پزشکی گناباد در سال 1397 انجام شد. نمونه‌ها به طور تصادفی به سه گروه 25‌نفری شامل گروه ماساژ با ژل اسطوخودوس، گروه ماساژ با ژل پیروکسیکام و گروه ماساژ با ژل دارونما تقسیم شدند. برنامه تمرینی به مدت 45 دقیقه شامل ده دقیقه گرم کردن و انجام حرکات کششی، سی دقیقه تمرینات و نرمش‌های اصلی و پنج دقیقه سرد کردن بود. ابزار پژوهش چک‌لیست و پرسش‌نامه سنجش ذهنی درد تالوگ بود. نمونه‌های پژوهش پرسش‌نامه درد تالوگ را پس از اتمام تمرین و نیز پس از انجام ماساژ تکمیل کردند. جهت تجزیه و تحلیل داده‌ها در آمار توصیفی از میانگین و انحراف معیار و در آمار تحلیلی در داده‌های با توزیع نرمال از آزمون‌های تی زوجی و ANOVA و در داده‌های با توزیع غیرنرمال از آزمون‌های ویلکاکسون و کروسکال والیس استفاده شد. در تمامی آزمون‌ها سطح معناداری ۰/۰۵ و کمتر در نظر گرفته شد.
یافته ها: نتایج نشان داد درد عضلانی ناشی از ورزش در هر سه گروه بعد از ماساژ در مقایسه با قبل از ماساژ به طور معنی‌داری کاهش یافته است (0/001>P). نتایج آزمون کروسکال والیس نشان داد اختلاف درد عضلانی قبل و بعد از ماساژ با سه ژل مورد استفاده با توجه به 0/002=P از نظر آماری معنی‌دار است و ماساژ با ژل اسطوخودوس در مقایسه با گروه‌های پیروکسیکام و دارونما توانسته است کاهش بیشتری در درد عضلانی ایجاد کند.
نتیجه گیری: ماساژ با ژل اسطوخودوس در مقایسه با ژل پیروکسیکام و ژل دارونما می‌تواند روش بهتری برای کاهش درد عضلانی بعد از ورزش باشد.
متن کامل [PDF 4434 kb]   (1742 دریافت) |   |   متن کامل (HTML)  (2978 مشاهده)  
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1398/5/1 | پذیرش: 1398/10/8 | انتشار: 1399/4/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.