دوره 25، شماره 2 - ( بهار 1398 )                   جلد 25 شماره 2 صفحات 71-76 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران. ، Dr_s_abbaszadeh@yahoo.com
2- گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی کاربردی، پژوهشکده سیستم بیولوژی و مسمومیت ها، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران.
چکیده:   (557 مشاهده)
اهداف: اگرچه استفاده از مخمرها به عنوان آغازگر در صنایع غذائی متداول است اما در بعضی موارد می توانند باعث فساد محصول و کاهش کیفیت غذا شوند. مطالعه حاضر، به بررسی اثرات ضد مخمری سه ترکیب فنلی لینالول، منتول و اوژنول  بر علیه 7 گونه مخمری آلوده کننده محصولات غذائی (کاندیدا آلبیکانس، کاندیدیا کفیر، کاندیدیا فاماتا، رودوتورولا گلوتینیس، کلایورومایسز فراجیلیس، دباریومایسزهانسنی و ساکارومایسز سرویزیه) پرداخته است.
مواد و روشها: اثرات ضد مخمری سه ترکیب مذکور و تعیین حداقل غلظت مهاری و کشندگی به ترتیب توسط روشهای انتشار دیسک و میکرودایلوشن انجام شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که هر سه ترکیب مورد مطالعه دارای اثرات ضد مخمری موثر بر روی ایزولههای مورد آزمایش بودند. اوژنول در غلظت کمتری (50 میکروگرم بر میلی لیتر) در مقایسه با دو ترکیب مورد مطالعه دیگر دارای خاصیت ضد مخمری هستند. به علاوه، حداقل غلظت مهار کنندگی برای لینالول، منتول و اوژنول به ترتیب در سویههای رودوتورولا گلوتینیس (3/58 میکروگرم بر میلی لیتر)، ساکارومایسز سرویزیه (3/58 میکروگرم بر میلی لیتر) و کاندیدیا آلبیکنس (50 میکروگرم بر میلی لیتر) بود.
نتیجه گیری: در مجموع، می توان عنوان کرد ترکیبات فنولی طبیعی منتول، لینالول و اوژنول دارای تاثیرات سمی و ضد مخمری هستند که قادرند در غلظتهای کم مانع رشد تمامی مخمرهای آلوده کننده مواد غذائی مورد مطالعه شوند.
متن کامل [PDF 540 kb]   (270 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۸/۱/۱۷