[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 25، شماره 2 - ( بهار 1398 ) ::
جلد 25 شماره 2 صفحات 71-76 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر مهاری سه ترکیب فنلی لینالول، منتول و اوژنول بر مخمرهای عامل فساد در مواد غذایی
سپیده عباس زاده 1، عقیل شریف زاده2 ، حمیده محمودزاده حسینی3
1- مرکز تحقیقات بهداشت نظامی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران. ، Dr_s_abbaszadeh@yahoo.com
2- گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران.
3- مرکز تحقیقات میکروبیولوژی کاربردی، پژوهشکده سیستم بیولوژی و مسمومیت ها، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله(عج)، تهران، ایران.
چکیده:   (13 مشاهده)
اهداف: اگرچه استفاده از مخمرها به عنوان آغازگر در صنایع غذائی متداول است اما در بعضی موارد می توانند باعث فساد محصول و کاهش کیفیت غذا شوند. مطالعه حاضر، به بررسی اثرات ضد مخمری سه ترکیب فنلی لینالول، منتول و اوژنول  بر علیه 7 گونه مخمری آلوده کننده محصولات غذائی (کاندیدا آلبیکانس، کاندیدیا کفیر، کاندیدیا فاماتا، رودوتورولا گلوتینیس، کلایورومایسز فراجیلیس، دباریومایسزهانسنی و ساکارومایسز سرویزیه) پرداخته است.
مواد و روشها: اثرات ضد مخمری سه ترکیب مذکور و تعیین حداقل غلظت مهاری و کشندگی به ترتیب توسط روشهای انتشار دیسک و میکرودایلوشن انجام شد.
یافتهها: یافتهها نشان داد که هر سه ترکیب مورد مطالعه دارای اثرات ضد مخمری موثر بر روی ایزولههای مورد آزمایش بودند. اوژنول در غلظت کمتری (50 میکروگرم بر میلی لیتر) در مقایسه با دو ترکیب مورد مطالعه دیگر دارای خاصیت ضد مخمری هستند. به علاوه، حداقل غلظت مهار کنندگی برای لینالول، منتول و اوژنول به ترتیب در سویههای رودوتورولا گلوتینیس (3/58 میکروگرم بر میلی لیتر)، ساکارومایسز سرویزیه (3/58 میکروگرم بر میلی لیتر) و کاندیدیا آلبیکنس (50 میکروگرم بر میلی لیتر) بود.
نتیجه گیری: در مجموع، می توان عنوان کرد ترکیبات فنولی طبیعی منتول، لینالول و اوژنول دارای تاثیرات سمی و ضد مخمری هستند که قادرند در غلظتهای کم مانع رشد تمامی مخمرهای آلوده کننده مواد غذائی مورد مطالعه شوند.
واژه‌های کلیدی: لینالول، منتول، اوژنول، محصولات غذائی، مخمر
متن کامل [PDF 540 kb]   (12 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: ۱۳۹۷/۷/۱۶ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۲/۲۲ | انتشار: ۱۳۹۸/۱/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbaszadeh S, Sharifzadeh A, Mahmoodzadeh Hosseini H. Evaluation of Inhibitory Effect of Three Phenolic Compounds; Linalool, Menthol and Eugenol on the Yeasts as Food Spoiling Agents. Horizon Med Sci . 2019; 25 (2) :71-76
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-3132-fa.html

عباس زاده سپیده، شریف زاده عقیل، محمودزاده حسینی حمیده. بررسی اثر مهاری سه ترکیب فنلی لینالول، منتول و اوژنول بر مخمرهای عامل فساد در مواد غذایی. افق دانش. 1398; 25 (2) :71-76

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-3132-fa.html



دوره 25، شماره 2 - ( بهار 1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 3877