دوره 24، شماره 2 - ( بهار 1397 )                   جلد 24 شماره 2 صفحات 165-162 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- گروه آموزشی داخلی، بیمارستان شهید صدوقی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد.
چکیده:   (4320 مشاهده)
اهداف: بیماری سل یکی از قدیمی ترین بیماری های شناخته شده تأثیرگذار بر روی انسان ها و یکی از علل مهم مرگ ومیر در جهان است. عامل این بیماری مایکوباکتریوم توبرکولوزیس است که معمولاً ریه ها را درگیر می کند. در 3/ 1 موارد ارگان های غیر ریوی درگیر می شوند. یکی از این ارگان ها استخوان ها و مفاصل هستند که 10 تا 35 درصد از موارد درگیری خارج ریوی را تشکیل می دهند. شایع ترین درگیری اسکلتی سل درگیری ستون فقرات می باشد.
مشخصات بیمار: بیمار مورد نظرفردی است 33 ساله که با شکایت اولیه درد پهلو و ضعف اندام تحتانی بدون درگیری تنفسی به اورژانس مراجعه کرده و درنهایت با تشخیص استئومیلیت سل تحت درمان قرار گرفت.
یافته ها: توبرکولوز ستون فقرات مخوفترین عارضه نورولوژیک توبرکولوز است. تظاهر بالینی این بیماری به صورت علائم سرشتی از قبیل تب، تعریق، کاهش وزن، درد و تندرنس مهره و علائم فشار بر روی نخاع می باشد. با توجه به حرکت به سمت پاراپلژی شدید تحت عمل جراحی ورتبرکتومی از قدام قرار گرفت.
نتیجه گیری: سنین جوانی، تغذیه مناسب، پاراپلژی همراه با بیماری حاد، بروز آهسته علائم نورولوژیک، حجم باقیمانده مناسب از کانال نخاعی و خروج چرک در حین عمل جراحی بهبود نورولوژیک بعد از عمل را بهتر می کنند ولی همراهی با بیماری بهبودیافته، پاراپلژی به مدت طولانی، پیشرفت سریع پاراپلژی، میلومالاسی نخاع و وجود بافت فیبروز و استخوانی (ضایعات خشک) احتمال  بهبود نورولوژیک بدتری دارند.
 
واژه‌های کلیدی: سل، ستون فقرات، فلج پا.
متن کامل [PDF 397 kb]   (1957 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش موردی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: 1396/8/1 | پذیرش: 1396/11/16 | انتشار: 1397/2/18

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.