[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 23، شماره 4 - ( پاییز 1396 ) ::
جلد 23 شماره 4 صفحات 325-330 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره زنجیل و تمرین استقامتی بر شاخص‌های قندی موش‌های صحرایی دیابتی
سید علی حسینی 1، جواد نعمتی2، مسلم رنجبر3، محمد امین عدالت منش4، عبدالصالح زر5
1- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم انسانی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران ، alihoseini_57@yahoo.com
2- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده علوم تربیتی و روان‌شناسی، دانشگاه شیراز، شیراز، ایران
3- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم انسانی، واحد مرودشت، دانشگاه آزاد اسلامی، مرودشت، ایران
4- گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
5- گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشکده ادبیات و علوم انسانی، دانشگاه جهرم، جهرم، ایران
چکیده:   (697 مشاهده)
اهداف: دیابت یک اختلال متابولیک است که منجر به هیپرگلیسمی ناشی از عدم تنظیم گلوکز خون می‌شود. هدف این مطالعه بررسی اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک مصرف عصاره زنجیل و تمرین استقامتی بر شاخص‌های قندی موش‌های صحرایی دیابتی بود.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی 40 سر موش دیابتی‌شده با استروپتوزوتوسین به‌طور تصادفی به چهار گروه کنترل، تمرین استقامتی، عصاره زنجبیل و تمرین استقامتی همراه با عصاره زنجبیل تقسیم شدند. گروه‌های تمرینی به‌مدت چهار هفته، پنج جلسه در هفته و هر جلسه 30 دقیقه روی نوار گردان با سرعت 8 تا 16 متر بر دقیقه دویدند. گروه‌های عصاره زنجبیل نیز به‌مدت چهار هفته روزانه 100میلی‌گرم بر کیلوگرم عصاره زنجبیل به‌روش صفاقی دریافت نمودند. در پایان سطوح گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین اندازه‌گیری شد. داده‌ها به‌کمک نرم‌افزار SPSS 21 و توسط آزمون‌های T وابسته، تحلیل واریانس یک‌طرفه و تعقیبی توکی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته‌ها: سطوح گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین در گروه‌های تمرین استقامتی، مصرف عصاره زنجبیل و تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره زنجبیل به‌طور معنی‌داری پایین‌تر از گروه کنترل بود. همچنین غلظت گلوکز ناشتا، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین در گروه تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره زنجبیل به‌طور معنی‌داری پایین‌تر از گروه‌های تمرین استقامتی و مصرف عصاره زنجبیل بود (01/0p<).
نتیجه‌گیری: تمرین استقامتی همراه با مصرف عصاره زنجبیل دارای اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک بر بهبود شاخص‌های قندی موش‌های صحرایی دیابتی است و منجر به کاهش سطح گلوکز ناشتا، انسولین و مقاومت به انسولین در موش‌های صحرایی دیابتی‌شده با استرپتوزوتوسین می‌شود.
 
واژه‌های کلیدی: تمرین ورزشی، زنجبیل، گلوکز خون، دیابت
متن کامل [PDF 650 kb]   (210 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژی پزشکی
دریافت: ۱۳۹۵/۸/۳ | پذیرش: ۱۳۹۶/۱/۲۳ | انتشار: ۱۳۹۶/۷/۴
چکیده گسترده انگلیسی [HTML 21 KB]  (2 دریافت)
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hosseini S, Nemati J, Ranjbar M, Edalatmanesh M, Zar A. Hypoglycemic Interactive Effects of Ginger Eextract and Eendurance Training in Diabetic Rats. Horizon Med Sci . 2017; 23 (4) :325-330
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-2627-fa.html

حسینی علی، نعمتی جواد، رنجبر مسلم، عدالت منش محمد امین، زر عبدالصالح. اثرات تعاملی هیپوگلایسمیک عصاره زنجیل و تمرین استقامتی بر شاخص‌های قندی موش‌های صحرایی دیابتی. افق دانش. 1396; 23 (4) :325-330

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-2627-fa.html



دوره 23، شماره 4 - ( پاییز 1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3728