[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 10، شماره 1 - ( جلد-1 1383 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 42-46 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی‌های سنتی شهرستان مشهد
دكتر حسین مختاریان دلوئی 1، دكتر محمد محسن‌زاده2، دكتر محمد خضری3
1- عضو هيأت علمي دانشگاه آزاد اسلامي واحد گناباد ، hmokhtarian@iau-Gonabad.com.ac.ir
2- استاديار گروه آموزشي ميكروبيولوژي دانشكده دامپزشكي دانشگاه فردوسي مشهد
3- دامپزشك، كارشناس اداره نظارت بر مواد غدايي دانشگاه علوم پزشكي مشهد
چکیده:   (12410 مشاهده)
زمینه و هدف: شیرخام و فرآورده‌های آن به دلیل کامل بودن و سهولت آلودگی منشأ برخی از بیماریهای مهم تغذیه‌ای هستند. مطالعه حاضر به منظور ارزیابی کیفیت بهداشتی بستنی‌های سنتی مصرفی از نظر آلودگی انجام گردید. روش بررسی: در این مطالعه مقطعی، به طور تصادفی تعداد 100 نمونه بستنی سنتی از مراکز تولید و توزیع این فرآورده، از مناطق مختلف شهر مشهد جمع‌آوری و به منظور بررسی میزان آلودگی باکتریایی مورد آزمایش قرار گرفتند. اطلاعات جمع‌آوری شده با استفاده از آنالیز واریانس و بر حسب فصل و منطقه مورد تحلیل قرار گرفتند. یافته‌ها: 91% از نمونه‌ها دارای آلودگی بیش از حد مجاز (gr/ 5 10×5 >) بودند. 84% از نمونه‌ها آلوده به باکتری‌های خانواده انتروباکتریاسه به میزان بیشتر از حد مجاز (gr/ 2 10>) و 67% از نمونه‌ها آلوده به استافیلوکوکوس آروئوس بیشتر از حد مجاز (gr/2 10>) بودند. اشریشیاکلی از 11 % نمونه‌ها جدا گردید؛ تمامی نمونه‌ها از نظر سالمونلا منفی بودند. نتیجه‌گیری: در صد بالایی از بستنی‌های سنتی از نظر کیفیت بهداشتی با استانداردهای موجود منطبق نبودند. پاستوریزاسیون مخلوط اولیه بستنی با اعمال حرارت کافی بر روی آن به منظور کنترل آلودگیهای اولیه به افزایش سطح کیفیت بهداشتی این فرآورده کمک می‌نماید.
واژه‌های کلیدی: بستنی سنتی؛ آلودگی باکتریایی؛ مشهد
متن کامل [DOC 122 kb]   (3811 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: ۱۳۸۷/۵/۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mokhtarian H, Mohsenzadeh M, Khezri M. The survey on the bacterial contamination of traditional ice cream produced in Mashhad city. Horizon Med Sci . 2004; 10 (1) :42-46
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-258-fa.html

مختاریان دلوئی حسین، محسن‌زاده محمد، خضری محمد. بررسی میزان آلودگی باکتریایی بستنی‌های سنتی شهرستان مشهد. افق دانش. 1383; 10 (1) :42-46

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-258-fa.html



دوره 10، شماره 1 - ( جلد-1 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3660