دوره 21، شماره 4 - ( ویژه‌نامه 1394 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 81-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه علوم پایه، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران ، abbasnezhad.abbasali @gmail.com
چکیده:   (7969 مشاهده)

مقدمه: دانه سیاهدانه در طب سنتی بسیاری از کشورها جهت پیشگیری و درمان بسیاری از اختلالات و بیماری‌ها از جمله دیابت، آسم، سرفه، احتقان بینی، سردرد، دندان درد، کرم‌های روده‌ای، اختلالات قاعدگی، بیماری‌های گوارشی و ناتوانی جنسی مصرف می‌شود. هدف این مقاله، مرور گزارش‌های علمی منتشرشده مربوط به اثرات فیزیولوژیک دانه سیاهدانه بر سیستم‌های مختلف بدن بود. در این مطالعه مروری با استفاده از پایگاه اطلاعاتی اینترنتی Medline و SID مقالاتی که در مورد اثرات دانه سیاهدانه بر عملکرد سیستم‌های مختلف بدن در محدوده سال‌های 1980 الی 2015 میلادی منتشر شده بود، بررسی و جمع‌آوری شد.

نتیجه‌گیری: نتایج مطالعات آزمایشگاهی نشان می‌دهد که دانه سیاهدانه دارای اثرات محافظت کبدی، کلیوی، گوارشی، سیستم عصبی و قلب و عروق و همچنین اثرات ضدالتهابی، ضدسرطانی، ضدمیکروبی و انگلی است. سیاهدانه باعث کاهش فشار خون، قند خون و چربی خون بالا می‌شود. ولی مطالعات بالینی انسانی در مورد این گیاه گسترده نیست. با توجه به نتایج تحقیقات آزمایشگاهی و مستندات مصرف آن در طب سنتی، بی‌تردید استفاده از آن در موارد افزایش خفیف فشار خون و همچنین افزایش قند و چربی خون سودمند است که نیاز به بررسی بیشتر در مطالعات انسانی دارد.

متن کامل [PDF 329 kb]   (2375 دریافت)    
نوع مطالعه: مروری | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1394/10/26 | پذیرش: 1395/2/1 | انتشار: 1395/2/1

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.