دوره 21، شماره 3 - ( پاییز 1394 )                   جلد 21 شماره 3 صفحات 179-175 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


1- دانشکده تغذیه، دانشگاه علوم پزشکی تبریز، تبریز، ایران ، s_borzoie@yahoo.com
2- اداره سلامت اجتماعی، شهرداری تهران، تهران، ایران
چکیده:   (5557 مشاهده)

 

اهداف: امروزه شیوع چاقی نه‌تنها در کشورهای توسعه‌یافته، بلکه در کشورهای در حال توسعه نیز رو به افزایش است. استفاده از یک وعده غذایی جایگزین امروزه از پرطرفدارترین برنامه‌های غذایی به‌شمار می‌رود. هدف از مطالعه حاضر، بررسی میزان کاهش وزن با اجرای برنامه غذایی شامل غلات صبحانه بود.

 

مواد و روش‌ها: در این مطالعه مداخله‌ای که در بهمن‌ماه 1391 در افراد مراجعه‌کننده به خانه سلامت شهرداری تهران انجام شد، 120 بیمار چاق و دارای اضافه وزن به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. برای افراد گروه آزمایش مقدار 30 تا 45 گرم غلات صبحانه همراه با 1 لیوان شیر به‌جای وعده غذایی صبحانه و شام تجویز شد و گروه شاهد رژیم غذایی معمول خود را داشتند. پس از 14 روز رعایت رژیم غذایی تحت نظر کارشناسان تغذیه مجدداً کلیه افراد توزین شدند. داده‌ها با آزمون‌های آماری T مستقل و من- ویتنی تجزیه و تحلیل شدند.

 

یافته‌ها: میانگین وزن هر دو گروه پس از مداخله کاهش یافت. این کاهش در گروه آزمایش معنی‌دار و در گروه کنترل غیرمعنی‌دار بود. اختلاف میانگین کاهش شاخص توده بدنی (005/0=p) و وزن (078/0=p) گروه آزمایش و گروه کنترل معنی‌دار و اختلاف میانگین کاهش اندازه دور کمر (63/0=p) و دور باسن (55/0=p) گروه آزمایش و گروه کنترل غیرمعنی‌دار بود.  

 نتیجه‌گیری: استفاده از غلات صبحانه در کاهش وزن افراد چاق بدون ایجاد عوارض جانبی موثر است.

 

متن کامل [PDF 213 kb]   (2191 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: آناتومی
دریافت: 1393/7/27 | پذیرش: 1394/4/3 | انتشار: 1394/5/28

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.