[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 11، شماره 1 - ( جلد-1 1384 ) ::
جلد 11 شماره 1 صفحات 5-9 برگشت به فهرست نسخه ها
تأثیر گلوکز خوراکی بر شدت درد نوزادان به هنگام واکسیناسیون
حسن ایرانی 1، منصوره اثنی‌عشری2، پرویز معروضی3، دكتر فاطمه ناصری4
1- کارشناس ارشد پرستاری ، iranihassan@yahoo.com
2- کارشناس ارشد پرستاری؛ عضو هيأت علمی دانشکده پرستاری و مامايی
3- کارشناس ارشد آمار؛ عضو هيأت علمی
4- فوق تخصص نوزادان؛ عضو هيأت علمی گروه آموزشي كودكان
چکیده:   (11524 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف: متأسفانه در گذشته اهمیت مسأله درد نوزادان کمتر مورد توجه قرار گرفته ولی اکنون به دلیل مشخص‌شدن عوارض متعدّدی که به دنبال روشهای درمانی دردناک به وجود می‌آید، اهمیّت آن مشخص و مورد توجه جدّی محققان قرار گرفته است. از طرف دیگر مداخلات دردناک پزشکی و پرستاری در بخشهای نوزادان بسیار بالاست و توصیه درمانهای غیر دارویی در جهت کاهش درد و کنترل آن هنگام مداخلات دردناک بسیار ارزشمند خواهد بود. مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر گلوکز خوراکی بر شدّت درد نوزادان به هنگام واکسیناسیون انجام شد. روش بررسی: در این مطالعه مداخله‌ای، 93 نوزاد به طور تصادفی به سه گروه مساوی شامل دو گروه تجربی (گروههای 1 و 2) و یک گروه شاهد (گروه 3) تقسیم و مورد تحقیق قرار گرفتند. مطالعه به صورت دو سوکور انجام شد. به نوزادان گروه یک تجربی مقدار 2 میلی‌لیتر گلوکز خوراکی 25% و به گروه دو تجربی، 2 میلی‌لیتر آب مقطر استریل خورانده شد و پس از 2 دقیقه واکسن هپاتیتB تزریق شد. جهت تعیین شدت درد از مقیاس Neonatal Infant Pain Scale (NIPS) استفاده شد. در مورد گروه سوم (شاهد) هیچ مداخله درمانی انجام نشد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS و آزمونهای آماری Chi-Square، آنالیز واریانس یک‌طرفه (ANOVA) و کمترین تفاوت معنی‌دار (LSD) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته‌ها: نمره درد به طور مشخصی در نوزادانی که گلوکز خوراکی 25% دریافت کرده بودند، نسبت به دو گروه دیگر کمتربود. میانگین نمره درد در گروههای اول، دوم و سوم به ترتیب 90/2، 29/5 و 45/5 محاسبه گردید. مقایسه شدت درد در سه گروه نشان داد که اختلاف معنی‌داری بین گروه یک و دو گروه دیگر وجود دارد (001/0=P) ولی بین گروه دوم و سوم اختلاف معنی‌دار نبود. نتیجه‌گیری: تجویز 2 میلی‌لیتر محلول گلوکز خوراکی 25% هنگام انجام تزریقات نوزادان می‌تواند اثر ضد درد قابل توجهی داشته باشد؛ بنابراین با توجه به بی‌خطر، ارزان و در دسترس بودن این محلول می‌توان از آن به عنوان یک ضد درد به هنگام انجام شیوه‌های دردناک در نوزادان استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: نوزاد، درد، گلوکز
متن کامل [DOC 115 kb]   (2425 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: ۱۳۸۷/۲/۳۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Irani H, Asnaashari M, Marouzi P, Naseri F. The effect of oral glucose solution on pain intensity of newborn immunization. Horizon Med Sci . 2005; 11 (1) :5-9
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-184-fa.html

ایرانی حسن، اثنی‌عشری منصوره، معروضی پرویز، ناصری فاطمه. تأثیر گلوکز خوراکی بر شدت درد نوزادان به هنگام واکسیناسیون. افق دانش. 1384; 11 (1) :5-9

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-184-fa.html



دوره 11، شماره 1 - ( جلد-1 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3752