دوره 19، شماره 4 - ( 10-1392 )                   جلد 19 شماره 4 صفحات 218-223 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


1- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان ، zarei_ma@iaua.ac.ir
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارسنجان
چکیده:   (4124 مشاهده)
اهداف: یکی از عوامل اصلی بروز بیماریهای قلبی-عروقی هیپرلیپیدمی است. پژوهشها نشان داده که ترکیبات فلاونوئیدی و آنتی اکسیدانی در برطرف کردن هیپرلیپیدمی مؤثر است. روش ها: در این پژوهش اثر گیاه آویشن شیرازی، که حاوی ترکیبات فوق است، بر چربی خون بررسی شده است. در این راستا 56 موش صحرایی نر نژاد ویستار در 7 گروه 8 تایی به مدت 4 هفته با 7 رژیم غذایی تیمار شدند: گروه 1 (کنترل 1): رژیم غذایی متداول شامل آب و خوراک معمولی و نامحدود؛ گروه 2: علاوه بر خوراک معمولی روزانه 3g/kg روغن ذرت بهعنوان حلال کلسترول؛ گروه 3 (کنترل2- هیپرکلسترولمی): افزون بر خوراک معمولی روزانه g/kg2 کلسترول حل شده در g/kg3 روغن ذرت؛ گروه 4: مانند گروه 3 لیکن با افزایش mg/kg10 داروی آتورواستاتین بهعنوان ضد چربی؛ گروههای 5 و 6 و 7 همانند گروه 3 لیکن بهترتیب 100 و200و 300mg/kg عصاره آویشن شیرازی. در پایان آزمایش، موشها را پس از 14 ساعت بعد از آخرین وعده غذایی با کلروفرم خفیف، بیهوش نموده، از قلب آنها خون گیری و خونها در لولههای آزمایش جمعآوری و جهت گرفتن سرم خون سانتری فیوژ گردیدند. آنگاه پس از تعیین مقدار فاکتورهای TC ،TG، VLDL ،LDL و HDL خون موشها، دادهها با نرم افزار SPSS و روش آماری تحلیل واریانس (ANOVA-F test) تحلیل گردیدند. یافته ها: به نظر میرسد که روغن ذرت و کلسترول هر کدام به طور معنیداری باعث افزایش فاکتورهای چربی خون میشوند. گروه 4 کاهش این عوامل را نشان میدهد، گروههای 5 و6 و 7 (تیمار با دوزهای مختلف عصاره آویشن) اکثراً کاهش معنی داری-اگر چه کمتر از گروه 4- در میزان فاکتورهای چربی، نشان دادند و میزان HDL آنها افزایش یافته بود. نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهد عصاره آویشن شیرازی باعث کاهش چربی خون می شود و می تواند به عنوان داروی گیاهی کنترل کلسترول خون مورد استفاده قرار گیرد.
متن کامل [PDF 777 kb]   (2280 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي آزمايشگاهی
دریافت: ۱۳۹۱/۱۰/۲۳ | پذیرش: ۱۳۹۲/۱۰/۱۱ | انتشار: ۱۳۹۲/۱۰/۱۱