همافزایی اثر ضدمیکروبی لاکتوباسیلوس پلانتاروم با عصارههای مرزه و شوید بر سالمونلا تیفیموریوم؛ در شیشه و در مدل حیوانی
|
حسن تیزفهم تکمه داش، شهرزاد نصیری سمنانی 1، مریم تاجآبادی ابراهیمی، حامد علیزاده، یوسف جوادزاده، ساناز حامدیزدان |
1- مرکز تحقیقات زیستشناسی، واحد زنجان، دانشگاه آزاد اسلامی، زنجان، ایران ، sh.nasiri92@yahoo.com |
|
چکیده: (4407 مشاهده) |
اهداف: سالمونلا تیفیموریوم عامل بیماری گاستروآنتریت است که درمان آن با آنتیبیوتیکها مشکلاتی مانند مقاومت دارویی و بروز عوارض جانبی را به دنبال دارد. استفاده از گیاهان دارویی و پروبیوتیکها میتواند راه حل این مشکل باشد. این پژوهش با هدف بررسی فعالیت ضدمیکروبی پروبیوتیک لاکتوباسیلوس پلانتاروم و عصاره گیاهان دارویی مرزه و شوید به صورت جداگانه و توام بر سالمونلا تیفیموریوم در مدل آزمایشگاهی و حیوانی صورت گرفت. روشها: در این مطالعه تجربی، از 35 سر موش ماده BALB/c 8-6هفتهای در 7 گروه 5تایی استفاده شد. موشها با استفاده از سوش مناسب سالمونلا تیفیموریوم مبتلا به عفونت شدند. پس از عصارهگیری از شوید و مرزه، اثر ضدباکتریایی آنها در شیشه بر سالمونلا تیفیموریوم بررسی شد. اثر ضدباکتریایی 5 سویه لاکتوباسیلوس پلانتاروم که بالاترین تولید اگزوپلیساکارید را داشتند بر رشد سالمونلا تیفیموریوم بررسی شد. موشها با مصرف خوراکی تیمار شده و میزان سالمونلا تیفیموریوم در مدفوع آنها مورد بررسی قرار گرفت. یافتهها با نرمافزار SPSS 18 و آزمون آماری تحلیل واریانس یکطرفه تحلیل شدند. یافتهها: موشهایی که با عصاره اتانولی مرزه بهتنهایی و توام با سوپرناتانت خنثی پروبیوتیک تیمار شده بودند نسبت به موشهایی که با عصاره اتانولی شوید بهتنهایی و توام با عصاره خنثی پروبیوتیک تیمار شده بودند و گروه کنترل، کاهش معنیداری در میزان دفع و کلونیزاسیون سالمونلا تیفیموریوم داشتند. نتیجهگیری: عصاره اتانولی مرزه تاثیر همافزایی بر اثر ضدمیکروبی سوپرناتانت خنثی لاکتوباسیلوس پلانتاروم علیه سالمونلا تیفیموریوم دارد. |
|
واژههای کلیدی: پروبیوتیک، سالمونلا تیفیموریوم، لاکتوباسیلوس پلانتاروم، عصاره مرزه، عصاره شوید |
|
متن کامل [PDF 358 kb]
(1804 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشی |
موضوع مقاله:
علوم پايه پزشكي دریافت: ۱۳۹۰/۹/۲۱ | پذیرش: ۱۳۹۲/۴/۲۵ | انتشار: ۱۳۹۲/۴/۲۵
|
|
|
|