logo
دوره 17، شماره 2 - ( 4-1390 )                   جلد 17 شماره 2 صفحات 71-65 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heydari A, Ziaee E S, Ebrahimzade S. The Frequency of Rehospitalization and Its Contributing Factors in Patient with Cardiovascular Diseases Hospitalized in Selected Hospitals in Mashhad In 2010. Intern Med Today 2011; 17 (2) :65-71
URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1198-fa.html
حیدری عباس، ضیایی الهه سادات، ابراهیم زاده سعید. بررسی فراوانی بستری مجدد و عوامل مرتبط با آن در بیماران قلبی مراجعه کننده به بیمارستان های منتخب شهر مشهد در سال 1389. طب داخلی روز. 1390; 17 (2) :65-71

URL: http://imtj.gmu.ac.ir/article-1-1198-fa.html


1- دانشگاه علوم پزشکی مشهد
2- دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، ziaee70@yahoo.com
چکیده:   (13165 مشاهده)

  زمینه و هدف: علی­رغم پیشرفت های حاصل شده در زمینه ی درمان بیماری های قلبی، هنوز میزان بستری مجدد این گروه از بیماران نسبتاً بالا می­باشد و به عنوان یک مشکل عمده ی سلامتی مطرح است. گرچه برخی مطالعات در خارج از کشور این موضوع را در مورد بعضی از انواع بیماری های قلبی مورد بررسی قرار داده اند، اما این مهم در کشور ایران آن چنان که باید مورد توجه قرار نگرفته است. لذا این مطالعه با هدف تعیین فراوانی بستری مجدد و عوامل مرتبط با آن در بیماری های قلبی انجام گرفته است.

  روش تحقیق : در این مطالعه ی توصیفی- مقطعی، 600 بیمار قلبی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه های مشخصات فردی و بیماری، تبعیت از رژیم درمانی و رویداد استرس زای اخیر بود که روایی و پایایی آن ها مورد تأیید قرار گرفت. دو گروه بیماران قلبی بستری اول و بستری مجدد از نظر عوامل فردی و بیماری مورد مقایسه قرار گرفتند. همچنین عوامل اصلی و منجر به بستری مجدد نیز در بین بیماران بستری مجدد بررسی شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های دقیق فیشر، مجذور کای و من­ویتنی با استفاده از نرم افزار SPSS صورت گرفت.

  یافته ها : میزان بستری مجدد بیماران قلبی 57 درصد و بیشترین فراوانی مربوط به بیماران مبتلا به بیماری های دریچه­ای و نارسایی قلبی بوده است (001/0 p< ). بر اساس یافته های مطالعه، بروز رویداد استرس زا، عدم تبعیت از رژیم دارویی، غذایی و الگوی فعالیت از عوامل عمده ی مرتبط با بستری مجدد بیماران قلبی می باشد. از نظر متغیرهای زمینه ای نیز، متغیرهایی نظیر جنس (043/0= p )، سن (015/0= p )، تحصیلات (004/0= p )، محل سکونت (014/0= p ) و وجود بیماری همراه (010/0= p ) با بستری مجدد در ارتباط می­باشد.

    نتیجه گیری : نتایج این پژوهش نشان داد برخی مشخصات فردی و بیماری با بستری مجدد در ارتباط هستند. در رتبه ی اول استرس و بعد از آن عدم رعایت رژیم درمانی منجر به بستری مجدد بیماران قلبی شده است. با وجود این موضوع که درصد بالایی از بیماران به علت بروز رویداد استرس زا در بیمارستان بستری شده اند، به نظر می­رسد ارائه ی راهکارهای مقابله با استرس و تبعیت از رژیم درمانی توصیه شده در بیماران قلبی باید مورد توجه قرار گیرد.

متن کامل [PDF 643 kb]   (6595 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1390/4/18 | انتشار: 1390/4/24

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.