[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 16، شماره 4 - ( 11-1389 ) ::
جلد 16 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی گناباد
دکتر نبی شریعتی فر1، دکتر حسین مختاریان دلویی 2، آقای مرتضی محمد زاده مقدم3، دکتر محمد قهرمانی4
1- دستيار تخصصی بهداشت و کنترل مواد غذايی دانشگاه علوم پزشکی گناباد
2- مربی دانشگاه آزاد اسلامی گناباد- گروه علوم پایه ، hosseinmokhtarian@iau-gonabad.ac.ir
3- دانشجوی کارشناسی ارشد، مهندسی صنايع غذايی دانشگاه آزاد اسلامی، واحد سبزوار
4- دانشيار دانشگاه علوم پزشکی گناباد
چکیده:   (9619 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف: بستنی به دلیل ارزش غذایی بالا و PH نزدیک به خنثی (7-6) محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیزم ها می باشد و بستنی های آلوده به اشریشیاکلی از عوامل اسهال هستند. اشریشیاکلی یکی از باکتری های پاتوژن است که افزایش مقاومت آنتی بیوتیکی را نسبت به اغلب آنتی بیوتیک ها نشان داده است. هدف از مطالعه ی حاضر تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی در شهرستان گناباد می باشد.

  روش تحقیق: این مطالعه ی مقطعی بر روی 523 نمونه ی بستنی سنتی در شهرستان گناباد که به طور تصادفی ساده از مراکز عرضه و فروش این فرآورده انتخاب شده بودند، از فروردین 1387 لغایت آبان 1388 انجام گردید. تست آنتی بیوگرام بر روی اشریشیاکلی های جدا شده با استفاده از روش انتشار دیسک کربی- بائر بر روی محیط مولر هینتون آگار صورت گرفت و نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

  یافته ها: 126 نمونه بستنی از لحاظ وجود اشریشیاکلی مثبت بود. تمامی اشریشیاکلی های جدا شده نسبت به آموکسی سیلین و آموکسی کلاو مقاوم بودند، ضمناً 2/99 درصد باکتری های جدا شده، نسبت به اریترومایسین مقاوم بودند ولی 68/89 درصد باکتری های جدا شده نسبت به سفتی زوکسیم و 28/64 درصد نسبت به سفتیریاکسون حساس بودند.

  نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که جهت شروع درمان تجربی اسهال های ناشی از
بستنی های آلوده به اشریشیاکلی، بهترین آنتی بیوتیک ها سفتی زوکسیم و سفتریاکسون می باشد.

واژه‌های کلیدی: اشریشیاکلی؛ بستنی؛ مقاومت آنتی بیوتیکی
متن کامل [PDF 376 kb]   (1620 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: ۱۳۸۹/۱۲/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shariati Far N, Mokhtarian Daluie H, Mohamadzadeh Moghaddam M, Ghahramani M. Antimicrobial Susceptibility of Escherichia Coli Isolated from Traditional Ice cream in Gonabad . Horizon Med Sci . 2011; 16 (4)
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-1035-fa.html

شریعتی فر نبی، مختاریان دلویی حسین، محمد زاده مقدم مرتضی، قهرمانی محمد. بررسی حساسیت آنتی بیوتیکی اشریشیاکلی های جدا شده از بستنی های سنتی گناباد. افق دانش. 1389; 16 (4)

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-1035-fa.html



دوره 16، شماره 4 - ( 11-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3658