[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 16، شماره 4 - ( 11-1389 ) ::
جلد 16 شماره 4 صفحات 0-0 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی توزیع فراوانی آلرژی نسبت به آلرژن های غذایی در ساکنان بومی و دانشجویان
آقای جعفر حاجوی 1، آقای حمید راسخی2، خانم سمیه جانی3، خانم جیران زبردست4
1- مربی دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، hajavi.jafar@gmail.com
2- دانشجوی دکترای تغذيه دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
3- دانشجوی کارشناسی پرستاری دانشگاه علوم پزشکی گناباد
4- کارشناس پرستاری دانشگاه علوم پزشکی تهران
چکیده:   (8173 مشاهده)

  چکیده

  زمینه و هدف : آلرژی یا ازدیاد حساسیت به واکنش‌های غیر طبیعی بدن که با واسطه ی سیستم ایمنی ایجاد می‌گردند، اطلاق می‌شود. امروزه آلرژی به مواد غذایی و میوه های تازه به عنوان یکی از مشکلات بهداشت جهانی به ویژه در کشورهای در حال توسعه می باشد و میزان آن همانند بقیه ی اختلالات آلرژیک رو به افزایش می باشد. هدف از انجام این مطالعه بررسی توزیع فراوانی آلرژن های غذایی و شناسایی آلرژن های شایع در منطقه می باشد.

  روش تحقیق: این بررسی یک مطالعه ی توصیفی- تحلیلی و از نوع مقطعی است. نمونه ی پژوهش در این تحقیق 339 نفر از افراد بومی و دانشجویان دانشگاه ها بوده که در گناباد به صورت موقت ساکن هستند. از روش نمونه گیری آسان برای جمع آوری داده ها و برای آنالیز داده ها از
آزمون های t و کای دو استفاده شد. در این مطالعه از پرسشنامه های انجمن بین المللی آلرژی و ایمونولوژی استفاده گردید.

  یافته ها : در این بررسی 339 زن و مرد بررسی شدند که 2/57 درصد بومی گناباد، 4/35 درصد بومی خراسان و 4/7 درصد غیر بومی خراسان بودند. فراوانی تعداد مردان 152 (8/44 درصد) با میانگین سنی 1/25 سال و زنان 187 (2/55 درصد) با میانگین 1/21 سال می باشد. فراوانی کلی آلرژی نسبت به خربزه 2/34 درصد، زعفران 4/17 درصد، بادمجان 8/16 درصد، شیر 2/16 درصد، سیر 9/10 درصد، انگور 8/8 درصد، طالبی 8 درصد، سویا 8 درصد، کیوی 4/7 درصد، تخم مرغ 1/7 درصد، موز 3/5 درصد و کنجد 1/2 درصد بوده است.

  نتیجه گیری : در این مطالعه بیشترین فراوانی آلرژی نسبت به مواد غذایی را خربزه، زعفران، سیر، انگور، طالبی، کیوی و بادمجان به خود اختصاص می داد. به طور کلی شیوع آلرژی نسبت به اکثر مواد غذایی در زنان بیشتر از مردان بود.

واژه‌های کلیدی: آلرژن های غذایی؛ خربزه؛ زعفران؛ شیوع؛ گناباد
متن کامل [PDF 432 kb]   (1994 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: ۱۳۸۹/۱۲/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hajavi J, Rasekhi H, Jani S, Zebardast J. Investigating Food Allergy Frequency Among Native Population and University Students in Gonabad. Horizon Med Sci . 2011; 16 (4)
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-1034-fa.html

حاجوی جعفر، راسخی حمید، جانی سمیه، زبردست جیران. بررسی توزیع فراوانی آلرژی نسبت به آلرژن های غذایی در ساکنان بومی و دانشجویان . افق دانش. 1389; 16 (4)

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-1034-fa.html



دوره 16، شماره 4 - ( 11-1389 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 29 queries by YEKTAWEB 3647