[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: دوره 17، شماره 4 - ( 11-1390 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 35-41 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی کمی وکیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه (pulicaria gnaphalodes
دکتر نبی شریعتی فر *1، دکتر ابوالفضل کامکار، دکتر محمد رضا شمس اردکانی، دکتر علی میثاقی، دکتر امیرحسین جمشیدی، دکتر غلامرضا جاهد
1- داروساز دانشگاه علوم پزشکی گناباد ، nshariatifar@ut.ac.ir
چکیده:   (7284 مشاهده)
مقدمه و هدف:گیاهان منبع غنی از ترکیبات فنلی (فلاونوئید ،تانن و آنتوسیانین) هستند که مهم ترین آنتی اکسیدان های طبیعی به شمار می آیند .آنتی اکسیدان های موجود در رژیم غذایی به لحاظ محافظت بدن در مقابل استرس اکسیداتیو وحفظ سلامت حائز اهمیت هستند.این تحقیق به منظور بررسی کمی وکیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه به عنوان جایگزین آنتی اکسیدان های سنتزی انجام شده است. روش بررسی: در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا بررسی فیتوشیمی گیاه انجام شد. سپس سنجش میزان فنلی و فلاونوئیدی تام به روش اسپکتروفتومتری صورت گرفت ودرنهایت فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره گیاه در غلظت های مختلف با استفاده از روش 2 و '2- دی فنیل 1- پیکریل هیدرازیل (DPPH) اندازه گیری شد . نتایج: نتایج به دست آمده نشان دادند که میزان ترکیبات فنلی تام عصاره های آبی ،اتانولی ومتانولی به ترتیبmg GAE / g dry sample 2/27 و 26 و91 /25 و میزان ترکیبات فلاونوئیدی تام عصاره های آبی ،اتانولی ومتانولی به ترتیب mg QE / g dry sample 12/20 و 32/21 و 97/24 می باشد .IC50 عصاره 2/0± 9/9 است و نتایج فیتوشیمی بیانگر وجود فلاونوئید ،تانن و آنتوسیانین است. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه به خوبی نشان می دهد که گیاه دارای ترکیبات فنلی بالا بوده وفعالیت آنتی اکسیدانی آن با میزان ترکیبات فنلی رابطه مستقیم دارد. کلید واژها: ترکیبات فنلی، فعالیت آنتی اکسیدانی ، عصاره ، گیاه علف هیضه
واژه‌های کلیدی: ترکیبات فنلی، فعالیت آنتی اکسیدانی، عصاره، گیاه علف هیزه
متن کامل [PDF 419 kb]   (74447 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: ۱۳۹۰/۳/۳ | پذیرش: ۱۳۹۰/۱۱/۱۵
ارسال پیام به نویسنده مسئول



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shariatifar N. Quantitative and qualitative study of phenolic compounds and antioxidant activity of plant pulicaria gnaphalodes. Horizon Med Sci . 2012; 17 (4) :35-41
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-1140-fa.html
شریعتی فر نبی، کامکار ابوالفضل، شمس اردکانی محمد رضا، میثاقی علی، جمشیدی امیرحسین، جاهد غلامرضا. بررسی کمی وکیفی ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه علف هیضه (pulicaria gnaphalodes. افق دانش. 1390; 17 (4) :35-41

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-1140-fa.html

دوره 17، شماره 4 - ( 11-1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی افق دانش The Horizon of Medical Sciences
Persian site map - English site map - Created in 0.049 seconds with 783 queries by yektaweb 3464