دوره 18، شماره 2 - ( 4-1391 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 13-20 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Eizadi M, Zarifyan A, Sohaily S, Samarikhalaj H, Doali H. Comparison of Adiponectin of Obese and Normal Weight Men and Its Relation with Anthropometrical Indexes and Lipid Profile. Horizon Med Sci. 2012; 18 (2) :13-20
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-988-fa.html
ایزدی مجتبی، ظریفیان اصغر، سهیلی شهرام، ثمری خلج حمیدرضا، دوعلی حسین. مقایسه آدیپونکتین مردان چاق و طبیعی و ارتباط آن با شاخص های تن سنجی و نیمرخ چربی . افق دانش. 1391; 18 (2) :13-20

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-988-fa.html


1- ، izadimojtaba2006@yahoo.com
چکیده:   (7177 مشاهده)
زمینه و هدف: غلظت سیستمیک آدیپونکتین نقش مهمی در تنظیم ریسک فاکتورهای قلبی- عروقی دارد اما مکانیسم های عهده دار آن هنوز به طور کامل شناخته نشده است. این مطالعه با هدف مقایسه سطوح سرمی آدیپونکتین در مردان بزرگسال چاق با مردان دارای وزن معمولی همتایشان و همچنین تعیین ارتباط بین شاخص های تن سنجی و نیمرخ چربی با آدیپونکتین سرم در مردان چاق انجام گرفت. روش تحقیق: در مطالعه تحلیلی- مقطعی حاضر، غلظت های گلوکز، تری گلیسرید، کلسترول، لیپوپروتئین های کم و پر چگال پس از 12 تا 14 ساعت ناشتا بودن در 45 مرد بزرگسال چاق اندازه گیری شده و ارتباط آنها با سطوح آدیپونکتین سرم تعیین شد. همچنین سطوح سرمی ناشتای آدیپونکتین در 31 مرد بزرگسال دارای وزن نرمال اندازه گیری شد. از آزمون های آماری استیودنت جهت مقایسه سطوح آدیپونکتین و ضریب همبستگی پیرسون جهت تعیین ارتباط آدیپونکتین با هر یک از متغیرهای آنتروپومتریکی، بیوشیمیایی، فشارخون و سن در افراد چاق در سطح معنا داری 5 درصد استفاده گردید. یافته ها: سطوح آدیپونکتین سرم در افراد چاق به میزان معنی داری پایین تر از افراد طبیعی بود (23/1±44/5 در مقابل 32/1±56/7، 021/0=p). آدیپونکتین سرم در افراد چاق همبستگی معنی داری با کلسترول تام (50/0=R)، لیپوپروتئین کم چگال (56/0=R)، گلوکز (54/0=R)، نسبت تری گلیسرید به لیپوپروتئین کم چگال (53/0=R)، فشارخون سیستولیک (57/0=R)، دیاستولیک (45/0=R) و سن (45/0=R) نشان داد (05/0p<). نتیجه گیری: یافته های مطالعه حاضر نشان داد که چاقی با کاهش آدیپونکتین سرم همراه است و ارتباط نزدیک با ریسک فاکتورهای قلبی-عروقی در این افراد دارد.
متن کامل [PDF 409 kb]   (2285 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1389/10/16 | پذیرش: 1391/4/18 | انتشار: 1391/4/25

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی افق دانش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2021 All Rights Reserved | The Horizon of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb