دوره 18، شماره 2 - ( 4-1391 )                   جلد 18 شماره 2 صفحات 36-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dabidi Roshan V, Hemmati Safarshahi Y, Nooredinini H G. Interactive Effect of the 8-week Endurance Exercise and Turmeric Extract on the Regional Bone Mineral Density of Femur bone. Intern Med Today 2012; 18 (2) :27-36
دبیدی روشن ولی اله، همتی صفر شاهی یوسف، نورالدینی حاجی قربان. اثر تعاملی 8 هفته تمرین استقامتی و عصاره‌ی زرد چوبه بر چگالی مواد معدنی نواحی مختلف استخوان ران. طب داخلی روز. 1391; 18 (2) :27-36

1- وزارت علوم- دانشگاه مازندران ، vdabidiroshan@yahoo.com
2- دانشگاه مازندران
3- دانشگاه علوم پزشکی بابل
زمینه و هدف: مطالعات اثر زیانبار سرب بر چگالی مواد معدنی (BMD) را نشان دادند. ما اثر تعاملی تمرین و عصاره‌ی زرد چوبه بر BMD ران را در موشها بررسی کردیم. روش تحقیق: در یک تحقیق تجربی، 50 سر موش صحرایی بطور تصادفی به گروههای سرب، تمرین+سرب، عصاره زردچوبه+سرب، تمرین+عصاره‌ی زردچوبه+سرب و کنترل (شم) دسته بندی شدند. موشها روزانه 20 میلی گرم سرب و 30 میلی گرم عصاره زرد چوبه به ازای هر کیلوگرم وزن بدن 3 روز در هفته و مجموعا 8 هفته دریافت کردند. تمرین استقامتی نیز به مدت 8 هفته و هفته ای 5 جلسه و با سرعت و مدت پیشرونده انجام شد. داده های BMD و دیگر متغیرهای تحقیق وارد نرم افزار SPSS نسخه 16 شد و با استفاده از آزمون آنالیز واریانس یکطرفه و در سطح خطای 5 درصد تحلیل شد. یافته ها: سطوح مالوندی آلدهید و ظرفیت آنتی اکسیدانتی تام در گروه های تمرین، زردچوبه و گروه ترکیبی به ترتیب به طور معنی داری کمتر و بیشتر از گروه سرب بود. به علاوه،تمرین استقامتی و به ویژه ترکیبی از تمرین و زردچوبه نه تنها از کاهش ناشی از القای سرب در BMD جلوگیری نموده، بلکه باعث افزایش BMD به ویژه در ناحیه گردن و اپی فیز تحتانی ران شده که در مقایسه باگروه های سرب و شم معنی دار بود. نتیجه گیری: شیوه سالم زندگی شامل تغذیه آنتی اکسیدانتی و به ویژه محرک ورزشی ممکن است اثرات سودمندی در پیشگیری از کاهش ناشی از القای سرب در BMD ران در نواحی با بافت استخوانی اسفنجی داشته باشد.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: 1389/7/17 | پذیرش: 1391/4/18 | انتشار: 1391/4/25