دوره 18، شماره 1 - ( 1-1391 )                   جلد 18 شماره 1 صفحات 81-75 | برگشت به فهرست نسخه ها

Amiri M, Chamani R, Bagheri H, Sadeghian F, khosravi A. Cost Analysis and Per capita Performance of the Staff Working in Hygiene Sectors of Shahroud University of Medical Sciences . Intern Med Today 2012; 18 (1) :75-81
امیری محمد، چمن رضا، باقری حسن، صادقیان فریده، خسروی احمد. تحلیل هزینه ها و سرانه کارکرد کارکنان شاغل در بخش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شاهرود . طب داخلی روز. 1391; 18 (1) :75-81

1- ، M_AMIRI_71@YAHOO.COM
چکیده زمینه و هدف: محاسبه سرانه کارکرد، مبنایی منطقی و عاقلانه برای تشخیص میزان شایستگی کارکنان و دستیابی به هدف‌های سازمان است. مطالعه با هدف، تحلیل هزینه‌ها و تعیین سرانه کارکرد کارکنان شاغل در بخش بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شاهرود انجام شده‌است. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- مقطعی کلیه هزینه‌های واحدهای تابعه معاونت بهداشتی شهرستان شاهرود در سال 1388 استخراج شده است. استاندارد‌نمودن خدمات و فعالیت‌ها و تعیین زمان مورد‌نیاز جهت انجام هر فعالیت با استفاده از نظرات ارائه‌دهندگان خدمات و مراقبت‌های بهداشتی‌اولیه به روش توصیه شده در فن بازنگری و ارزشیابی برنامه صورت‌گرفت. داده‌ها در قالب بیش از 75 فرم‌، گردآوری و وارد نرم افزار تحلیل هزینه و Excel شده و پس از تحلیل نمایش اطلاعات بوسیله جداول توزیع فراوانی و نمودار صورت گرفت. یافته‌ها: 4/44% از افراد را مردان تشکیل می‌دادند. سرانه ساعت کارمفید پرسنل در خانه ‌بهداشت 270 دقیقه، در مرکز بهداشتی‌درمانی روستایی 214 دقیقه، در مرکز بهداشتی‌درمانی شهری 203 دقیقه، در مرکز بهداشتی درمانی شبانه روزی شهری 343 دقیقه، در پایگاه ‌بهداشتی 168 دقیقه و در مجموع شهرستان 225 دقیقه در روز بود. نیروهای موجود به ازای هر دقیقه کار‌موظف 459 ریال و هر دقیقه کارمفید 854 ریال حقوق و دستمزد دریافت نموده بودند. نتیجه‌گیری: تنها از نیمی از ظرفیت زمانی بهورزان، کاردان ها، نیروهای اداری مالی و کادر تشخیصی درمانی و کمتر از یک سوم ظرفیت زمانی پایگاه بهداشتی و تسهیلات زایمانی استفاده شده است. غنی‌سازی شغلی، شفاف سازی فرآیندهای کار و تعدیل نیروی انسانی می‌تواند نقش مهمی در افزایش بهره‌وری داشته باشد.
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي آزمايشگاهی
دریافت: 1389/5/18 | پذیرش: 1391/2/13 | انتشار: 1391/1/27