دوره 17، شماره 4 - ( 11-1390 )                   جلد 17 شماره 4 صفحات 11-17 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

ebrahimi A, khayami M, nejati V. Comparison of Antimicrobial effect of different parts of Quercus persica against Escherichia coli O157:H7. Horizon Med Sci. 2012; 17 (4) :11-17
URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-786-fa.html
ابراهیمی اکرم، خیامی مسعود، نجاتی وحید. مقایسه اثرضد میکروبی اجزای مختلف بلوط ایرانی برعلیه باکتری اشریشیاکلی . افق دانش. 1390; 17 (4) :11-17

URL: http://hms.gmu.ac.ir/article-1-786-fa.html


1- دانشگاه آرزاد اسلامی ایذه ، akfa9999@yahoo.com
2- دانشگاه ارومیه
چکیده:   (7398 مشاهده)
چکیده زمینه و هدف : در نتیجه استفاده بی رویه از داروهای ضد میکروبی در درمان بیماریهای عفونی، مقاومت میکروارگانیسم ها به ویژه باکتری های گرم منفی در برابر خیلی از آنتی بیوتیک ها توسعه یافته است و یک نیاز برای توسعه داروهای ضد میکروبی وجود دارد . یک راه استفاده از گیاهان دارویی محلی است که منبعی غنی از عوامل ضد میکروبی نوین را ارائه می دهند. به دلیل افزایش سریع مقاومت آنتی بیوتیکی ، اثرات جانبی داروهای شیمیایی، خواص ضد باکتریایی بلوط ها و دلایل دیگر این مطالعه انجام شد. روش تحقیق : در این مطالعه آزمایشگاهی اثر ضد باکتریایی عصاره متانولی پوست تنه، پوست میوه، میوه و برگ بلوط ایرانی مورد ارزیابی قرار گرفته و با تعدادی از آنتی بیوتیک های رایج مقایسه شده است. عصاره گیری از نمونه های آسیاب شده بوسیله متانول و در دستگاه سوکسله صورت گرفت. اثرعصاره های حاصل در سه غلظت(25، 50 و 75 میلی گرم/ میلی لیتر) و با استفاده از روش انتشار دیسک بر روی باکتری Escherichia coli مورد آزمایش قرار گرفت. یافته ها : نتایج نشان داد که اثر عصاره ها بر روی باکتری وابسته به غلظت بوده است. همچنین اثر ضد باکتریایی میوه بهتر از برگ، پوست تنه ، پوست میوه و آنتی بیوتیکهای مورد آزمایش بوده است. اثر ضدباکتریایی برگ، پوست تنه و پوست میوه مشابه یکدیگر و در اکثر موارد کمتر از آنتی بیوتیک ها بوده است. نتیجه گیری : این نتایج پیشنهاد می کند که بلوط ایرانی دارای ترکیباتی با خصوصیات ضد باکتریایی می باشد. احتمالاً این فعالیت ضد باکتریایی بخاطر وجود تانن ها در عصاره باشد. زیرا تانن با اثرات قابض، ضد عفونی کننده، ضد میکروبی و... یکی از ترکیبات مهم بلوط ایرانی است. اهمیت درختان بلوط بیشتر بخاطر حضور تانن ها در اجزای مختلف آنها می باشد.
متن کامل [PDF 531 kb]   (6404 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: علوم پايه پزشكي
دریافت: ۱۳۸۹/۴/۱۵ | پذیرش: ۱۳۹۰/۱۱/۱۷

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به مجله علمی پژوهشی افق دانش می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2020 All Rights Reserved | The Horizon of Medical Sciences

Designed & Developed by : Yektaweb