دوره 25، شماره 1 - ( زمستان 1397 )                   جلد 25 شماره 1 صفحات 49-43 | برگشت به فهرست نسخه ها

Esmaeili A, Haghshenas R. The Effect of Eight Weeks Concurrent Training and Supplementation of L_Arginine on Stress Oxidative and Lipid Profile in Elderly Men. Intern Med Today 2019; 25 (1) :43-49
اسماعیلی علی، حق شناس روح الله. تأثیر هشت هفته تمرین ترکیبی و مکمل یاری ال-آرژنین بر استرس اکسایشی و نیمرخ لیپیدی مردان سالمند. طب داخلی روز. 1397; 25 (1) :43-49

1- گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.
2- گروه علوم ورزشی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران. ، rhm@semnan.ac.ir
اهداف:هدف ازاین پژوهش مطالعه تأثیر8هفته تمرینات همزمان برسطوح سرمی لپتین، ترکیب بدن و نیمرخ لیپیدی مردان غیرفعال دارای اضافه وزن است.
مواد و روشها:30مرد جوان با میانگین سنی بین 19تا 25سال و میانگین شاخص توده بدن بین 25 تا 28کیلوگرم بر متر مربع، به صورت تصادفی در سه گروه تمرین همزمان هوازی تناوبی-سونا، هوازی تداومی-سونا و تمرین قدرتی-سونا (هرگروه10نفر) قرارگرفتند. آزمودنیها 3جلسه درهفته تمرین هوازی و قدرتی را در روزهای فرد و سپس2جلسه درهفته برنامه مکمل سونا را در روزهای زوج به مدت20الی30دقیقه درداخل سونای خشک با حرارت 80 درجه سانتیگراد اجراکردند. نمونههای خونی از آزمودنیها درحالت ناشتا و در دونوبت، 72 ساعت قبل و بعد از 8هفته تمرین گرفته شد. تغییرات نیمرخ لیپیدی سرم،لپتین و ترکیب بدنی با آزمون تحلیل واریانس و آزمون تعقیبی توکی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافتهها: نتایج نشان داد پس از تمرینات هوازی تناوبی، هوازی تداومی و تمرین قدرتی همزمان باسونا، سطوح سرمی لپتین، کلسترول تام ، تریگلیسرید، کلسترول لیپوپروتئین با چگالی کم، کلسترول لیپوپروتئینa و درصدچربی بدن کاهش معنیدار یافت(0/05≥p)و کلسترول لیپوپروتئین با چگالی بالا نیز افزایش معنیداری داشت که این تغییرات  به ترتیب در گروه تمرینات هوازی تناوبی، تداومی و قدرتی بیشتر بود اما این تفاوت بین گروهها نیزمعنیدار نبود(0/05≥p).
نتیجهگیری: یافتههای پژوهش بیانگر آن است که انجام تمرینات هوازی تناوبی، تداومی و تمرین قدرتی همزمان با سونا تأثیر مطلوبی بر بهبود نیمرخ لیپیدی و ترکیب بدنی و غلظت سرمی لپتین داردهرچند این تغییرات در گروه تمرینات هوازی به طورنسبی بیشتر بود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژی پزشکی
دریافت: 1397/1/25 | پذیرش: 1397/7/28 | انتشار: 1397/10/1