دوره 23، شماره 3 - ( تابستان 1396 )                   جلد 23 شماره 3 صفحات 225-219 | برگشت به فهرست نسخه ها

Taheri Rezgh Abadi M, Mohammadpour A, Sajadi M. Effects of Lavender Inhalant on the Pain during Endotracheal Suctioning in Intensive Care Unit Patients. Intern Med Today 2017; 23 (3) :219-225
طاهری رزق آبادی محسن، محمدپور علی، سجادی موسی. تاثیر بخور استوخودوس بر درد حین ساکشن لوله تراشه در بیماران بخش مراقبت ویژه. طب داخلی روز. 1396; 23 (3) :219-225

1- کمیته تحقیقات دانشجویی،دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
2- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
3- گروه پرستاری، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشگی گناباد، گناباد، ایران ، sajjadi1975@gmail.com

اهداف: بیماران تحت تهویه مصنوعی به‌دلیل عدم توانایی در پاک‌سازی موثر راه‌های هوایی، نیاز به ساکشن لوله تراشه دارند که معمولاً فرآیندی دردناک برای بیمار است. این مطالعه با هدف بررسی تاثیر بخور استوخودوس بر درد حین ساکشن لوله تراشه در بیماران لوله‌گذاری‌شده در بخش مراقبت ویژه انجام شد.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده دوسوکور، 60 بیمار اینتوبه‌شده بستری در بخش‌های آی‌سی‌یو جنرال بیمارستان شهید مدرس کاشمر در سال 1395، براساس معیارهای پژوهش، به‌روش دردسترس و آسان انتخاب شده و به‌روش تخصیص تصادفی آسان در دو گروه آزمون و کنترل (هر گروه 30 نفر) قرار گرفتند. در گروه آزمون قبل از انجام ساکشن استاندارد، بیماران به‌مدت 5 دقیقه بخور استوخودوس 2% و در گروه کنترل بخور آب مقطر دریافت کردند. درد بیماران در دو گروه قبل و حین ساکشن لوله تراشه ثبت شد. داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 16 و توسط آزمون‌های T مستقل، T زوجی، آزمون فیشر و من‌ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: میزان درد قبل از ساکشن لوله تراشه در دو گروه تفاوت آماری معنی‌داری نداشت (05/0p>)، ولی بین میزان درد حین ساکشن لوله تراشه در دو گروه تفاوت آماری معنی‌داری مشاهده شد، به‌طوری که درد حین ساکشن لوله تراشه در هر دو گروه افزایش یافت، ولی این افزایش در گروه کنترل بیشتر بود (001/0p<).

نتیجه‌گیری: بخور استوخودوس بر کاهش درد حین ساکشن لوله تراشه در بیماران لوله‌گذاری‌شده در بخش مراقبت ویژه موثر است.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي داخلی
دریافت: 1395/11/25 | پذیرش: 1396/3/20 | انتشار: 1396/3/20