دوره 23، شماره 1 - ( زمستان 1395 )                   جلد 23 شماره 1 صفحات 61-55 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alavizadeh N, Hejazi K, Mabhot Moghadam T. Effect of Aerobic Exercise with 75-85% of Maximum Heart Rate on Apelin and Insulin Resistance Index in Sedentary Men. Intern Med Today 2017; 23 (1) :55-61
علوی زاده نجمه الصباح، حجازی کیوان، مبهوت مقدم توحید. تاثیر تمرین هوازی با شدت 85-75% ضربان قلب بیشینه بر میزان اپلین و مقاومت به انسولین در مردان غیرفعال. طب داخلی روز. 1395; 23 (1) :55-61

1- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم انسانی، واحد زاهدان، دانشگاه آزاد اسلامی، زاهدان، ایران ، alavizade80@yahoo.com
2- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- گروه فیزیولوژی ورزش، دانشکده تربیت بدنی و علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران

اهداف: اپلین از آدیپوکاین‌هایی است که از بافت چربی ترشح می‌شود و دارای اثرات مفیدی در برابر مقاومت به انسولین است. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر 8 هفته تمرین هوازی بر سطوح اپلین و شاخص مقاومت به انسولین در مردان غیرفعال بود.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه نیمه‌تجربی با طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون با گروه کنترل در سال 1394، تعداد 27 مرد غیرفعال سالم ساکن شهرستان مشهد به‌روش نمونه‌گیری انتخابی دردسترس و هدفدار انتخاب شده و در دو گروه تجربی (14 نفر) و کنترل (13 نفر) قرار گرفتند. برنامه تمرین هوازی شامل 8 هفته، هر هفته 3 جلسه با شدتی معادل 75 تا 85% ضربان قلب بیشینه به‌مدت 60 دقیقه برای گروه تجربی انجام شد. متغیرهای پژوهش، قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه مورد ارزیابی قرار گرفت. داده‌ها به‌کمک نرم‌افزار SPSS 20 و توسط آزمون‌های آماری T استیودنت در گروه‌های وابسته و T مستقل تحلیل شدند.

یافته‌ها: 8 هفته برنامه تمرین هوازی باعث کاهش معنی‌دار در مقادیر وزن، نمایه توده بدن، سطوح اپلین، انسولین و شاخص مقاومت به انسولین و افزایش معنی‌دار در مقادیر حداکثر اکسیژن مصرفی در مردان غیرفعال گروه تجربی شد (05/0p<). همچنین بین دو گروه تجربی و کنترل در سطوح گلوکز ناشتا، انسولین، اپلین، شاخص مقاومت به انسولین و مقادیر حداکثر اکسیژن مصرفی تفاوت معنی‌دار مشاهده شد (05/0p<).

نتیجه‌گیری: 8 هفته تمرین هوازی باعث کاهش مقادیر اپلین و شاخص مقاومت به انسولین در مردان غیرفعال می‌شود.

متن کامل [PDF 537 kb]   (1993 دریافت)
نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژی پزشکی
دریافت: 1395/1/8 | پذیرش: 1395/3/22 | انتشار: 1395/10/11