دوره 21، شماره 4 - ( ویژه‌نامه 1394 )                   جلد 21 شماره 4 صفحات 11-7 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mardaneh J, Mohammadzadeh A, Masomian Z. Polyethylene Glycol 200; a Rapid and Inexpensive Method for DNA Extraction from Gram Positive and Gram Negative Bacteria. Intern Med Today 2015; 21 (4) :7-11
مردانه جلال، محمدزاده علیرضا، معصومیان زهره. پلی‏اتیلن گلیکول 200؛ روشی سریع و ارزان برای استخراج DNA از باکتری‏های گرم‌مثبت و گرم‌منفی. طب داخلی روز. 1394; 21 (4) :7-11

1- گروه میکروبگروه میکروب‏شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران‏شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران
2- گروه میکروب‏شناسی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران ، alm13604@gmail.com
3- کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی گناباد، گناباد، ایران

اهداف: به‌طور کلی استخراج DNA از باکتری‏های گرم‌مثبت بسیار مشکل و پرهزینه است. هدف از این مطالعه استفاده از پلی‏اتیلن گلیکول 200 به منظور استخراج DNA از باکتری گرم‌مثبت لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باکتری گرم‌منفی سودوموناس آئروژینوزا و انجام PCR روی آنها به منظور جست‌وجو به ترتیب برای ژن‏های Lacto و ExoA بود.

مواد و روش‏ها: در این مطالعه سویه‏ استاندارد باکتری گرم‌مثبت لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و باکتری گرم‌منفی سودوموناس آئروژینوزا به ترتیب بر روی محیط کشت MRS آگار و مولرهینتون آگار کشت داده شدند. سپس کلونی باکتری در بافر TE حل شد و با استفاده از PEG 200 استخراج DNA انجام شد. واکنش PCR بر روی ژن‏های Lacto (اختصاصی لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس) و ExoA (سودوموناس آئروژینوزا) اختصاصی هر ارگانیسم انجام شد.

یافته‏ها: PCR روی ژن‏های انتخاب‌شده برای هر اُرگانیسم انجام و وجود ژن‏های Lacto با اندازه 231bp برای سویه استاندارد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و سویه لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس جداشده از لبنیات و ExoA با اندازه 396bp برای سویه استاندارد سودوموناس آئروژینوزا و سویه‏های بالینی سودوموناس آئروژینوزا روی ژل آگارز مشاهده شد.

نتیجه‏گیری: از آنجایی که استخراج DNA از باکتری‏های گرم‌مثبت به دلیل داشتن دیواره بسیار محکم مشکل است، استفاده از PEG 200 می‏تواند روش بسیار مناسب، مقرون به‌صرفه و بسیار سریع و در دسترس برای استخراج DNA از باکتری‏های گرم‌مثبت باشد. علاوه بر این، با استفاده از این روش می‏توان به آسانی DNA باکتری‏های گرم‌منفی و قارچ‏ها را نیز استخراج نمود.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: پزشكي آزمايشگاهی
دریافت: 1394/11/4 | پذیرش: 1395/1/31 | انتشار: 1395/2/1