دوره 22، شماره 4 - ( پاییز 1395 )                   جلد 22 شماره 4 صفحات 289-283 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fathei M, Khairabadi S, Ramezani F, Hejazi K. Effect of Eight Weeks of Aerobic Training and Green Tea Supplementation on Cardiovascular Risk Factors in Inactive Overweight Women. Intern Med Today 2016; 22 (4) :283-289
فتحی مهرداد، خیرآبادی سمیه، رمضانی فریبرز، حجازی کیوان. تاثیر هشت هفته تمرین هوازی و مکمل چای سبز بر برخی عوامل خطر قلبی- عروقی زنان چاق غیرفعال. طب داخلی روز. 1395; 22 (4) :283-289

1- گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران ، keyvanhejazi@gmail.com
2- گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران
3- گروه تربیت بدنی، دانشکده علوم ورزشی، دانشگاه تربیت معلم شهید بهشتی، مشهد، ایران

اهداف: فعالیت بدنی و رژیم غذایی به‌عنوان اصولی­ترین و علمی­ترین روش‌های کاهش علایم بیماری‌های قلبی- عروقی شناخته شده‌اند. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی و مکمل چای سبز بر برخی ریسک‌فاکتورهای قلبی- عروقی در زنان چاق غیرفعال بود.

مواد و روش‌ها: در این تحقیق نیمه‌تجربی در سال 1394، تعداد 40 زن غیرفعال چاق ساکن شهرستان مشهد به‌روش نمونه‌گیری دردسترس و هدفمند انتخاب شده و به‌طور تصادفی به چهار گروه 10نفره چای سبز، تمرین هوازی، ترکیب چای سبز و تمرین هوازی و گروه کنترل تقسیم شدند. برنامه تمرینی به‌مدت هشت هفته، هر هفته سه جلسه به‌مدت 60-45 دقیقه بود. در گروه چای سبز آزمودنی‌ها به‌مدت هشت هفته روزانه 3 نوبت و بعد از هر وعده غذایی، چای سبز مصرف نمودند. برای گروه ترکیبی هر دو مداخله صورت گرفت و گروه کنترل هیچ مداخله‌ای نداشتند. تحلیل داده‌ها به‌کمک نرم‌افزار SPSS 15 و توسط آزمون‌های T همبسته و آنالیز واریانس یک‌طرفه انجام شد.

یافته‌ها: میانگین سطوح کلسترول تام در گروه چای سبز، تمرین هوازی و ترکیبی، میانگین تری‌گلیسرید در گروه چای سبز و تمرین هوازی، میانگین لیپوپروتئین با چگالی پایین در گروه چای سبز و ترکیبی و میانگین لیپوپروتئین با چگالی بالا فقط در گروه تمرین هوازی در مرحله پس‌آزمون نسبت به پیش‌آزمون دارای تغییرات معنی‌دار بود (05/0p<). میانگین غلظت پروتئین واکنشگرC نیز در گروه تمرین هوازی (01/0=p) و ترکیبی (04/0=p) کاهش معنی‌دار داشت.

نتیجه‌گیری: هشت هفته تمرین هوازی، مصرف چای سبز و ترکیب این دو، اثرات نسبتاً یکسانی بر کاهش ریسک‌فاکتورهای قلبی- عروقی در زنان چاق غیرفعال دارد.

نوع مطالعه: پژوهشی | موضوع مقاله: فيزيولوژی پزشکی
دریافت: 1394/7/25 | پذیرش: 1395/2/21 | انتشار: 1395/3/4